vinter_pan
Badvakterna på Midgårdsbadet uppmärksammas på fredagFoto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Badvakterna hyllas av brandkåren

Brandkåren kommer i samband med en ceremoni på fredag att uppmärksamma personalen på Midgårdsbadet för sina insatser med att rädda liv.

centrum_artikel_host

Flertal gånger denna sommar har brandkår kallats ut till Midgårdsbadet på grund av drunkningstillbud, vid samtliga tillfällen har de drabbade kunnat räddas. Nu kommer badets personal att uppmärksammas av brandkåren med tårta och blommor på fredag.
– Vid två tillfällen under sommaren har dom rädda livet på två personer en 5 årig pojke som höll på att drunkna, en 55 årig man som fick ett hjärtstopp samt så hantera dom ett sjukdomsfall kvinna som drabbades av svår allergi. allt detta har dom gjort väldigt professionellt, uppger distriktschefen Per Jonsson vid Brandkåren Attunda.

I ett inlägg på Sigtuna kommuns facebooksida berättar bad- och simhallschefen Tapani Röyttä om personalen som är utbildade i livräddning:
– Den primära uppgiften som badvärd är att förhindra olyckor men också att agera ifall något ändå skulle ske. Många olyckor har undvikits då personalen lyckats avstyra risken innan skadan sker, det händer flertalet gånger om dagen.

Exempelvis har personalen varit snabba med att konfrontera små barn eller yngre barn som badar ensamma utan uppsyn av en vuxen. Röyttä vill även lyfta fram samarbetet med besökarna som hjälpt till flertal gånger. Att nu brandkåren uppmärksammar deras arbete tycker Tapani Röyttä känns hedrande.
– Vi gör ju vårt jobb och det känns kul att någon uppmärksammar att vi gör det bra, säger Tapani Röyttä.

oppethus_dec
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

vinter_helsida
nrh_sigtuna

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

joes-helsida
ica_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

pantamera_avc_helsida
slottsby_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

connys_helsida
defacto_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
vinter_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
oppethus_out
nrh
joes_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
slottsby_outsider