helsida_bostad
RosersbadetFoto: arkiv

Badsäsongen är inledd: Varmast i Rosersberg

Badsäsongen är igång och varmast i kommunen är det vid Rosersbergsbadet.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har mätt vattettemperatur och kvalitet vid de olika strandbadet. den senaste mätningen gjordes i fredags och visar att samtliga strandbad som kommunen underhåller har tjänligt vatten; Munkholmen, Rosersberg, Sjudargården och Steninge. Varmast är det i Rosersberg med 20,6, Sjudargården har 19,1, Steninge 18,8 och Munkholmen 18,3. Badplatserna omfattas av EU:s föreskrifter och under sommaren tar kommunen prover för att kontrollera vattenkvalitet.

Här kan du se badtemperaturer varje vecka

centrum_sommar2022_helsida
toppbanner
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

ungdomsarbete_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
arbete_outsider
swedol_outsider
connys
pantamera_out