nationaldagen_pan
RosersbadetFoto: arkiv

Badsäsongen är inledd: Varmast i Rosersberg

Badsäsongen är igång och varmast i kommunen är det vid Rosersbergsbadet.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har mätt vattettemperatur och kvalitet vid de olika strandbadet. den senaste mätningen gjordes i fredags och visar att samtliga strandbad som kommunen underhåller har tjänligt vatten; Munkholmen, Rosersberg, Sjudargården och Steninge. Varmast är det i Rosersberg med 20,6, Sjudargården har 19,1, Steninge 18,8 och Munkholmen 18,3. Badplatserna omfattas av EU:s föreskrifter och under sommaren tar kommunen prover för att kontrollera vattenkvalitet.

Här kan du se badtemperaturer varje vecka

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

seniormassa_pan

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
connys