centrum_panorama_hostshopping
RosersbadetFoto: arkiv

Badsäsongen är inledd: Varmast i Rosersberg

Badsäsongen är igång och varmast i kommunen är det vid Rosersbergsbadet.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har mätt vattettemperatur och kvalitet vid de olika strandbadet. den senaste mätningen gjordes i fredags och visar att samtliga strandbad som kommunen underhåller har tjänligt vatten; Munkholmen, Rosersberg, Sjudargården och Steninge. Varmast är det i Rosersberg med 20,6, Sjudargården har 19,1, Steninge 18,8 och Munkholmen 18,3. Badplatserna omfattas av EU:s föreskrifter och under sommaren tar kommunen prover för att kontrollera vattenkvalitet.

Här kan du se badtemperaturer varje vecka

moderat_pan_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

defacto_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

oppethus_helsida_2023
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
humbacken_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
humbacken_outsider
oppethus_agy_2023_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_outsider_host