vinter_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Badhusärendena får bakläxa – Skickas tillbaka för ytterligare beredning

Badhusärendet i kommunfullmäktige fick återremitteras, ett beslut som välkomnas av oppositionen: - Vi ser badhusen som en självklar del av välfärden. En viktig del för att våra invånare ska kunna få en meningsfull fritid. En friskare befolkning med högre livskvalitet

centrum_artikel_host

Kommunledningen lade ett förslag om att privatisera badhusen bland annat. När ärendet kom upp i kommunfullmäktige blev det bakläxa. Ärendet återremitteras till kommunstyrelsen för ytterligare beredning. Ett beslut som välkomnas av Vänsterpartiet.
– Det blå styret i Sigtuna kommun vill privatisera badet. Det kan vi inte gå med på. När ett privat bolag går in och tar över vår verksamhet försvinner alla våra intäkter men inte våra kostnader, uppger Vänsterpartiet i ett inlägg på Facebook.

Enligt Vänsterpartiet riskerar priserna att höjas eftersom ett privat bolag vill ha vinst på verksamheten. Det skulle drabba den grupp människor hårdast som redan har det svårt enligt (V). Vänsterpartiet vill att badhusen fortsättningsvis drivs av kommunen och kommer inte gå med på en privatisering.

Bakgrunden till privatiseringen är att badhusen i Märsta och Sigtuna går med förlust. Privata aktörer i både Väsby och Järfälla har lyckats kommersialisera badhusen och driver sina verksamheter med plus på sista raden.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

slottsby_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

centrum_host_helsida
ica_helsida
vinter_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

connys_helsida
storemore_helsida
joes-helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ica_outsider
swedol_outsider
vinter_outsider
nrh_sigtuna
connys
slottsby_outsider
storemore_out