nationaldagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Badhusärendena får bakläxa – Skickas tillbaka för ytterligare beredning

Badhusärendet i kommunfullmäktige fick återremitteras, ett beslut som välkomnas av oppositionen: - Vi ser badhusen som en självklar del av välfärden. En viktig del för att våra invånare ska kunna få en meningsfull fritid. En friskare befolkning med högre livskvalitet

centrum_artikel_host

Kommunledningen lade ett förslag om att privatisera badhusen bland annat. När ärendet kom upp i kommunfullmäktige blev det bakläxa. Ärendet återremitteras till kommunstyrelsen för ytterligare beredning. Ett beslut som välkomnas av Vänsterpartiet.
– Det blå styret i Sigtuna kommun vill privatisera badet. Det kan vi inte gå med på. När ett privat bolag går in och tar över vår verksamhet försvinner alla våra intäkter men inte våra kostnader, uppger Vänsterpartiet i ett inlägg på Facebook.

Enligt Vänsterpartiet riskerar priserna att höjas eftersom ett privat bolag vill ha vinst på verksamheten. Det skulle drabba den grupp människor hårdast som redan har det svårt enligt (V). Vänsterpartiet vill att badhusen fortsättningsvis drivs av kommunen och kommer inte gå med på en privatisering.

Bakgrunden till privatiseringen är att badhusen i Märsta och Sigtuna går med förlust. Privata aktörer i både Väsby och Järfälla har lyckats kommersialisera badhusen och driver sina verksamheter med plus på sista raden.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

seniormassa_pan
mp_helsida_eu
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
pantamera_out
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
connys
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider