eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Badet kan öppna med max 1000 besökare

Midgårdsbadet utedel väntas öppna under sommaren men antalet besökare kommer sannolikt att vara max 1000 personer samtidigt.

centrum_artikel_host

Normalt sett har Midgårdsbadets utedel en kapacitet för ca 2500 besökare. Under våren har Kultur- och fritidsförvaltningen utrett en öppning och sökt svar från bland annat tyska företaget Polyplan som konsulterar Sigtuna kommun kring Midgårdsbadets rening, likaså har Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm tillfrågats samt Miljö- och hälsokontoret.

Att coronaviruset skulle spridas i vattnet bedöms vara liten risk för enligt Folkhälsomyndigheten. Detta då det späds ut i vattnet och renas. Det är möjligt även att öka filtreringen i samband med rening enligt Polyplan. Dock är det stora problemet att hantera besökare så att de håller avstånd. Därför behöver Kultur- och fritidsförvaltningen vidta åtgärder för social distansering inne på anläggningen samt i köer innan man kan vara redo för en öppning.

Enligt tjänsteskrivelsen från Kultur- och fritidsförvaltningen väntas rekommendationen vara att max 1000 personer kan vistas inne på utedelen samtidigt. Slutgiltigt beslut om öppning har ännu inte fattats.

eldsjal2024_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

storemore_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
storemore_out
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host