defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Badet kan öppna med max 1000 besökare

Midgårdsbadet utedel väntas öppna under sommaren men antalet besökare kommer sannolikt att vara max 1000 personer samtidigt.

centrum_artikel_host

Normalt sett har Midgårdsbadets utedel en kapacitet för ca 2500 besökare. Under våren har Kultur- och fritidsförvaltningen utrett en öppning och sökt svar från bland annat tyska företaget Polyplan som konsulterar Sigtuna kommun kring Midgårdsbadets rening, likaså har Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm tillfrågats samt Miljö- och hälsokontoret.

Att coronaviruset skulle spridas i vattnet bedöms vara liten risk för enligt Folkhälsomyndigheten. Detta då det späds ut i vattnet och renas. Det är möjligt även att öka filtreringen i samband med rening enligt Polyplan. Dock är det stora problemet att hantera besökare så att de håller avstånd. Därför behöver Kultur- och fritidsförvaltningen vidta åtgärder för social distansering inne på anläggningen samt i köer innan man kan vara redo för en öppning.

Enligt tjänsteskrivelsen från Kultur- och fritidsförvaltningen väntas rekommendationen vara att max 1000 personer kan vistas inne på utedelen samtidigt. Slutgiltigt beslut om öppning har ännu inte fattats.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

karnkraft_m_topp
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

pantamera_avc_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

centrum_host_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

mp_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

seniordag_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

joes-helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
seniordag_outsider
connys
joes_outsider
pantamera_out
nrh
ica_outsider
centrum_outsider_host
mp_outsider