defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Badchefen: Oklart varför barn blir sjuka

märsta.nu rapporterade i helgen om misstänkta problem med reningen av vattnet på Midgårdsbadet. Nya vattenprover visar att reningen fungerar som den ska.

centrum_artikel_host

Det finns ingen algblomning och reningen fungerar som den ska, det skriver Sigtuna kommun på sin hemsida. märsta.nu larmades om misstänkt magsjuka som kunde härledas till bad på Modgårdsbadet i helgen. Beskedet från Midgårdsbadet var att badet är ok enligt de senaste vattenproverna.

Sigtuna kommun försäkrar att man tar vattenprover för analys två gånger per vecka under sommarsäsongen, en egen odling togs även i fredags av sk e-colibakterier, alltså ”bajsbakterier” som orsakar magsjuka. Eftersom de första proverna inte visade något skickade man in extraprover för analys i laboratorium, inte heller dessa har visat på avvikelser.
– Jag kan inte svara på varför barnen blivit sjuka, utan kan bara konstatera att reningen fungerar, vi har bra badvattenkvalité och vi har inte någon algblomning, säger Tapani Röyttä, bad- och simhallschef till kommunens hemsida.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

centrum_host_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

defacto_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

karnkraft_m_topp

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

connys_helsida
seniordag_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
mp_outsider
seniordag_outsider
pantamera_out
connys
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider