socialdemokraterna_maj_panorama
Babblarna intar Kulturum 28 december.Foto: Pressbild

Babblarna kommer till Kulturum

Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

centrum_artikel_host

I denna interaktiva musikal får barnen möjlighet att vara en del av handlingen när Babblarna öppnar sin egen affär, fylld med massor av roliga saker och sånger på köpet! Publikens barn uppmanas att hjälpa Klonk med att ”Tjingeling-plinga” när Babblarna handlar. Bobbo är ivrig att handla först, medan Babba tar betalt. Diddi förvandlar sedan hela affären till en buss och leder publiken på en svängig resa. Dadda vill köpa material för att bygga en trädkoja, medan Doddo trollar med sin magiska trollerihatt. Bibbi köper målarfärg och låter barnen i publiken välja vilka färger den stora penseln ska måla med. Därefter flyger vi över kullarna – och alla barn får sträcka ut armarna och följa med!

I Babblarnas musikaler är alla barn alltid med, och språkleken står i centrum. Föreställningen kombinerar tal, tecken, sång och dans för att skapa en minnesvärd och interaktiv upplevelse för de små. Det blir en fartfylld och färgsprakande stund för hela familjen att njuta av tillsammans!

pantamera_avc_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
forstamaj_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna