sap_feb_pan

Ayla populäraste namnet i kommunen

Ayla var det populäraste namnet i kommunen förra året och fem flickor gavs det namnet.

centrum_artikel_host

2022 års populäraste namn har sammanställts hos SCB. Det populäraste flicknamnet var Ayla och populäraste pojknamnen var Adam och Elias. Ayla är dock inget namn som finns med på topp 20 i hela riket. Astrid är det populäraste namnet i hela riket.
– Toppnamnen bland pojkar i Sigtuna ligger även högt på Sverigelistan. William var det populäraste pojknamnet i hela landet förra året, men både Adam och Elias finns med på topp-20-listan, säger Ann-Marie Persson, statistiker på SCB.

SCB konstaterar att det är alltmer varierande namn. Ayla, Elias och Adam gavs till 19 nyfödda barn.
– För flickorna var det mer än dubbelt så många som fick toppnamnet 1998 jämfört med 2022. För pojkarna är skillnaden något mindre, men trenden mot mer unika namn är fortfarande tydlig, säger Ann-Marie Persson.

I länet är Leah det populäraste och bland killarna är det William. Det finns också en trend med tvåstaviga namn. I hela riket fick tre av fyra tvåstaviga namn.

Topp 3 bland flicknamn 2022
Ayla
Elsa
Leia

Pojkar
Adam
Elias Liam

connys_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

skridskodisco_helsida
fritidsbanken_sportlov
centrum_host_helsida
spedition_helsida
foraldranatverk_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

funkisfest_helsida
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

sportlov

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

funkisfest_outsider
foraldranatverk_outsider
nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
spedition_outsider
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
centrum_outsider_host