defacto_pan2020

Ayla populäraste namnet i kommunen

Ayla var det populäraste namnet i kommunen förra året och fem flickor gavs det namnet.

centrum_artikel_host

2022 års populäraste namn har sammanställts hos SCB. Det populäraste flicknamnet var Ayla och populäraste pojknamnen var Adam och Elias. Ayla är dock inget namn som finns med på topp 20 i hela riket. Astrid är det populäraste namnet i hela riket.
– Toppnamnen bland pojkar i Sigtuna ligger även högt på Sverigelistan. William var det populäraste pojknamnet i hela landet förra året, men både Adam och Elias finns med på topp-20-listan, säger Ann-Marie Persson, statistiker på SCB.

SCB konstaterar att det är alltmer varierande namn. Ayla, Elias och Adam gavs till 19 nyfödda barn.
– För flickorna var det mer än dubbelt så många som fick toppnamnet 1998 jämfört med 2022. För pojkarna är skillnaden något mindre, men trenden mot mer unika namn är fortfarande tydlig, säger Ann-Marie Persson.

I länet är Leah det populäraste och bland killarna är det William. Det finns också en trend med tvåstaviga namn. I hela riket fick tre av fyra tvåstaviga namn.

Topp 3 bland flicknamn 2022
Ayla
Elsa
Leia

Pojkar
Adam
Elias Liam

centrum_host_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

ica_helsida
connys_helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

joes-helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

dack_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
joes_outsider
dack_outsider
nrh
connys
pantamera_out
ica_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider