eu_valet_panorama
Marie Axelsson ger tummen upp till Kommunstyrelsens bifall av hennes förslag om lustgasförbud. Foto: Insändarbild

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

centrum_artikel_host

Oppositionsråd Marie Axelsson (S) uttryckte sin glädje över att förslaget fick godkännande:
”Beslutet idag är avgörande för att minska riskerna för allvarliga konsekvenser som kan uppstå vid lustgasanvändning. Genom att förbjuda användningen på offentliga platser tar kommunen ett ansvar för att skydda våra ungdomar,” säger Axelsson.

Det ökade missbruket av lustgas innebär allvarliga risker för de som använder det, och beslutet att förbjuda användningen på platser som idrottsanläggningar, badplatser och skolgårdar är en nödvändig åtgärd för att minska dessa risker och främja en säkrare miljö för alla kommuninvånare. Förslaget, som har fått stöd av kommunpolisen, gör det möjligt för polisen att beslagta lustgastuber.

Förslaget kommer nu att tas upp i kommunfullmäktige den 23 maj för vidare behandling.

Här kan du läsa mer om förslaget

seniormassa_pan
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
seniormassa_outsider
mp_eu_outsider