centrum_panorama_hostshopping
Marie Axelsson

Axelsson vill se nationell bostadsförmedling för våldsutsatta kvinnor

Fyra socialdemokratiska stockholmspolitiker, däribland Marie Axelsson, vill se en nationell bostadsförmedling för våldsutsatta kvinnor.

centrum_artikel_host

I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver fyra socialdemokratiska oppositionsråd i Stockholm om att det behövs en nationell bostadskö för våldsutsatta kvinnor. Marie Axelsson, oppositionsråd i Sigtuna, är en av skribenterna.
– Vi socialdemokrater vill att det inrättas en nationell bostadsförmedling för våldsutsatta kvinnor. Vi vill att alla kommunerna i Sverige ställer upp för dessa kvinnor hela vägen ut ur relationen och in i tryggheten, skriver debattörerna.

Man vill också se att det byggs hyresrätter som kommunerna kan förmedla till bostadsförmedlingen. Kritik riktas även mot den nuvarande trenden mot att allmännytta säljs ut runt om i länet.
– I dessa kommuner har nybyggnationen av dyra bostadsrätter premierats framför byggandet av hyresrätter och på flera håll har allmännyttan sålts ut. Idag är bostadskön över 10 år i flera kommuner. Det är oacceptabelt.

Att det inte finns lägenheter att tillgå för kvinnorna menar debattörerna på låser in kvinnor i våldsamma förhållanden, vilket är ett allvarligt samhällsproblem. Utöver Axelsson har Sara Kukka-Salam (Solna), Sara Helge Vikmång (Huddinge) och Hanna Svensson (Ekerö).

defacto_helsida
moderat_pan_helsida
connys_helsida
ica_helsida
yrkesutbildning

EU-delegater besökte Märsta

Politik EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
ica_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out