sap_feb_pan
Marie Axelsson

Axelsson vill se nationell bostadsförmedling för våldsutsatta kvinnor

Fyra socialdemokratiska stockholmspolitiker, däribland Marie Axelsson, vill se en nationell bostadsförmedling för våldsutsatta kvinnor.

centrum_artikel_host

I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver fyra socialdemokratiska oppositionsråd i Stockholm om att det behövs en nationell bostadskö för våldsutsatta kvinnor. Marie Axelsson, oppositionsråd i Sigtuna, är en av skribenterna.
– Vi socialdemokrater vill att det inrättas en nationell bostadsförmedling för våldsutsatta kvinnor. Vi vill att alla kommunerna i Sverige ställer upp för dessa kvinnor hela vägen ut ur relationen och in i tryggheten, skriver debattörerna.

Man vill också se att det byggs hyresrätter som kommunerna kan förmedla till bostadsförmedlingen. Kritik riktas även mot den nuvarande trenden mot att allmännytta säljs ut runt om i länet.
– I dessa kommuner har nybyggnationen av dyra bostadsrätter premierats framför byggandet av hyresrätter och på flera håll har allmännyttan sålts ut. Idag är bostadskön över 10 år i flera kommuner. Det är oacceptabelt.

Att det inte finns lägenheter att tillgå för kvinnorna menar debattörerna på låser in kvinnor i våldsamma förhållanden, vilket är ett allvarligt samhällsproblem. Utöver Axelsson har Sara Kukka-Salam (Solna), Sara Helge Vikmång (Huddinge) och Hanna Svensson (Ekerö).

centrum_host_helsida
spedition_helsida
foraldranatverk_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

connys_helsida
skridskodisco_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_sportlov

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

sportlov

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

steningekompani_helsida
funkisfest_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
foraldranatverk_outsider
connys
funkisfest_outsider
spedition_outsider
pantamera_out
stentekompani_outsider