vintermarknad_pan
Marie Axelsson

Axelsson vill se nationell bostadsförmedling för våldsutsatta kvinnor

Fyra socialdemokratiska stockholmspolitiker, däribland Marie Axelsson, vill se en nationell bostadsförmedling för våldsutsatta kvinnor.

centrum_artikel_host

I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver fyra socialdemokratiska oppositionsråd i Stockholm om att det behövs en nationell bostadskö för våldsutsatta kvinnor. Marie Axelsson, oppositionsråd i Sigtuna, är en av skribenterna.
– Vi socialdemokrater vill att det inrättas en nationell bostadsförmedling för våldsutsatta kvinnor. Vi vill att alla kommunerna i Sverige ställer upp för dessa kvinnor hela vägen ut ur relationen och in i tryggheten, skriver debattörerna.

Man vill också se att det byggs hyresrätter som kommunerna kan förmedla till bostadsförmedlingen. Kritik riktas även mot den nuvarande trenden mot att allmännytta säljs ut runt om i länet.
– I dessa kommuner har nybyggnationen av dyra bostadsrätter premierats framför byggandet av hyresrätter och på flera håll har allmännyttan sålts ut. Idag är bostadskön över 10 år i flera kommuner. Det är oacceptabelt.

Att det inte finns lägenheter att tillgå för kvinnorna menar debattörerna på låser in kvinnor i våldsamma förhållanden, vilket är ett allvarligt samhällsproblem. Utöver Axelsson har Sara Kukka-Salam (Solna), Sara Helge Vikmång (Huddinge) och Hanna Svensson (Ekerö).

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

centrum_host_helsida
agy_oppethus
julmarknad_2022
advent_kyrka_helsida
dackskifte_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

defacto_helsida
vintermarknad_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
marknaden_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
nrh
dackskifteoutsider