socialdemokraterna_maj_panorama
Marie Axelsson (S)Foto: Pressbild
Foto: Sigtuna kommun

Axelsson vill se en medborgardialog om Humlegården

Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) har skrivit en motion som föreslår en medborgardialog angående framtiden för Humlegården i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Bakgrunden till motionen är att kommunstyrelsen tidigare beslutade att köpa in Humlegården, inklusive fastighet och tomträtt, från Stiftelsen Valjeviken till en kostnad av 35 miljoner kronor.

Humlegården har varit tom i flera år och vid beslutet i juni 2023 var samtliga partier överens om att det var en fördelaktig affär för kommunen. Nu, efter nio månader, har det varit relativt tyst kring framtidsplanerna för Humlegården. Axelsson framhåller att redan vid beslutet 2023 poängterades vikten av att involvera Sigtunaborna i processen för att definiera vilka verksamheter som bör finnas i Humlegården och hur den ska användas av kommuninvånarna.

Med anledning av Humlegårdens utmärkta läge och potential för utveckling till en plats som kan gagna många, föreslår Axelsson att en medborgardialog hålls för att samla in åsikter och idéer från kommuninvånarna. Motionen innebär att Sigtuna kommun ska bjuda in invånarna till en öppen diskussion om vilka verksamheter som bör etableras i Humlegården och hur den bäst kan nyttjas av skattebetalarna.

Marie Axelsson (S) kommenterade motionen: ”Nu har det gått 9 månader och det har varit tyst kring vad som ska hända med Humlegården. Jag påpekade redan vid beslutet i juni 2023, inför kommunstyrelsen, att det är viktigt att prata med Sigtunaborna och fråga dem vad de skulle vilja se för kommunal verksamhet i Humlegården framöver.”

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

forstamaj_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

mp_helsida_eu

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host