centrum_panorama_hostshopping
Marie Axelsson (S)Foto: Pressbild
Foto: Sigtuna kommun

Axelsson vill se en medborgardialog om Humlegården

Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) har skrivit en motion som föreslår en medborgardialog angående framtiden för Humlegården i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Bakgrunden till motionen är att kommunstyrelsen tidigare beslutade att köpa in Humlegården, inklusive fastighet och tomträtt, från Stiftelsen Valjeviken till en kostnad av 35 miljoner kronor.

Humlegården har varit tom i flera år och vid beslutet i juni 2023 var samtliga partier överens om att det var en fördelaktig affär för kommunen. Nu, efter nio månader, har det varit relativt tyst kring framtidsplanerna för Humlegården. Axelsson framhåller att redan vid beslutet 2023 poängterades vikten av att involvera Sigtunaborna i processen för att definiera vilka verksamheter som bör finnas i Humlegården och hur den ska användas av kommuninvånarna.

Med anledning av Humlegårdens utmärkta läge och potential för utveckling till en plats som kan gagna många, föreslår Axelsson att en medborgardialog hålls för att samla in åsikter och idéer från kommuninvånarna. Motionen innebär att Sigtuna kommun ska bjuda in invånarna till en öppen diskussion om vilka verksamheter som bör etableras i Humlegården och hur den bäst kan nyttjas av skattebetalarna.

Marie Axelsson (S) kommenterade motionen: ”Nu har det gått 9 månader och det har varit tyst kring vad som ska hända med Humlegården. Jag påpekade redan vid beslutet i juni 2023, inför kommunstyrelsen, att det är viktigt att prata med Sigtunaborna och fråga dem vad de skulle vilja se för kommunal verksamhet i Humlegården framöver.”

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
connys_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
klara_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider