centrum_panorama_hostshopping
Marie Axelsson med Jens Nykvist, marinchefFoto: Privat

Axelsson på Marinens övning

Sigtunas förre oppositionsråd och numera riksdagsledamot Marie Axelsson (S) besökte som en del av försvarsutskttet Marinens övning utanför Göteborg: - Sverige behöver ett robust och uthålligt försvar. Marinen har en viktig uppgift att trygga fria sjövägar - i fred, kris eller i händelse av krig. Marinen kan agera långt innan en eventuell angripare når Sveriges gränser. Under dagen har jag fått svar på många frågor som jag tar med mig tillbaka till mitt uppdrag i försvarsutskottet i riksdagen, säger Marie Axelsson till märsta.nu

centrum_artikel_host

Försvarsutskottet var i Göteborg för att ta del av Marinens övning. Marie Axelsson (S), riksdagsledamot från Sigtuna, varmed. Hon berättar att det var en spännande övning där gruppen fick åka ut till sjöss i en Visbykorvett som väger 650 ton med kolfiberskrov och kör med så kallat stealth (smygteknik). Efter att larmet gått så avlossades flera fiktiva robotar mot en fiende och hotet avvärjdes, berättar Marie. Därefter fick hon åka Stridsbåt 90 där de åkte ut och gick i land på en liten och där amfiebataljonen från Berga genomförde en övning med eldgivning, där fanns även attackdykare och drönare.

Västkusten är strategiskt viktigt område för Sverige där huvuddelen av Sveriges import och export går via sjövägen. Marinens uppgift är att trygga västkusten. Därav syftet med övningen och att Försvarsutskottet kommer ut för att ta del av övningen som pågått i Göteborgs skärgård under tre veckor i mars.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
mp_tack_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Nyheter Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Nyheter Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Nyheter Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
brobygget_outsider
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host