centrum_panorama_hostshopping

Axelsson: Oseriöst att vara beroende av SD

Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till att Liberalerna och Centerpartiet går in i en kommunledning som är beroende av Sverigedemokraterna.

centrum_artikel_host

Den nya kommunledningen som samlar 29 mandat är beroende av att Sverigedemokraterna inte gör gemensam sak med Socialdemokraterna, MP och V. I annat fall kommer det inte vara några större problem den kommande mandatperioden.

Men Marie Axelsson (S) oppositionsråd, är kritiskt till att mittenpartierna Liberalerna och Centerpartiet medverkar i kommunledningen som kan behöva stöd av SD.
– Det fanns en möjlighet att skapa ett brett mittenstyre med en majoritet, men den borgerliga alliansen valde istället ett minoritetsstyre. Självklart måste de samarbeta med SD för att de inte ska fälla deras förslag under kommande mandatperiod, säger Axelsson.

Axelsson ska ha kontaktat både Liberalerna och Centerpartiet efter valnatten.
– Jag blev förvånad att de så lättvindigt uteslöt att samtala. I flera debatter har partierna uttryckt att de inte vill vara beroende av SD. Ändå valde de ett minoritetsstyre, det känns oseriöst,

Socialdemokraterna gick fram med sex mandat i KF, nu kommer partiet med Axelsson i spetsen att bedriva oppositionspolitk och granska besluten noggrant. Man kommer även lägga fram egna politiska förslag. Sverigedemokraterna deklarerade tidigare idag att man avser lägga egen budget och överväga hur man ska rösta vid voteringar.

Fotnot: Märsta.nu söker liberalerna för kommentar

hockeyskola_helsida
ica_helsida
skanela_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

pantamera_avc_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

joes-helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

moderat_fokus_helsida
centrum_host_helsida
sap_sep23_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

nrh_sigtuna

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
connys
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out
moderat_bli_medlem
skanela_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
ica_outsider