eu_valet_panorama

Axelsson: Oseriöst att vara beroende av SD

Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till att Liberalerna och Centerpartiet går in i en kommunledning som är beroende av Sverigedemokraterna.

centrum_artikel_host

Den nya kommunledningen som samlar 29 mandat är beroende av att Sverigedemokraterna inte gör gemensam sak med Socialdemokraterna, MP och V. I annat fall kommer det inte vara några större problem den kommande mandatperioden.

Men Marie Axelsson (S) oppositionsråd, är kritiskt till att mittenpartierna Liberalerna och Centerpartiet medverkar i kommunledningen som kan behöva stöd av SD.
– Det fanns en möjlighet att skapa ett brett mittenstyre med en majoritet, men den borgerliga alliansen valde istället ett minoritetsstyre. Självklart måste de samarbeta med SD för att de inte ska fälla deras förslag under kommande mandatperiod, säger Axelsson.

Axelsson ska ha kontaktat både Liberalerna och Centerpartiet efter valnatten.
– Jag blev förvånad att de så lättvindigt uteslöt att samtala. I flera debatter har partierna uttryckt att de inte vill vara beroende av SD. Ändå valde de ett minoritetsstyre, det känns oseriöst,

Socialdemokraterna gick fram med sex mandat i KF, nu kommer partiet med Axelsson i spetsen att bedriva oppositionspolitk och granska besluten noggrant. Man kommer även lägga fram egna politiska förslag. Sverigedemokraterna deklarerade tidigare idag att man avser lägga egen budget och överväga hur man ska rösta vid voteringar.

Fotnot: Märsta.nu söker liberalerna för kommentar

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider