helsida_bostad

Axelsson: Oseriöst att vara beroende av SD

Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till att Liberalerna och Centerpartiet går in i en kommunledning som är beroende av Sverigedemokraterna.

centrum_artikel_host

Den nya kommunledningen som samlar 29 mandat är beroende av att Sverigedemokraterna inte gör gemensam sak med Socialdemokraterna, MP och V. I annat fall kommer det inte vara några större problem den kommande mandatperioden.

Men Marie Axelsson (S) oppositionsråd, är kritiskt till att mittenpartierna Liberalerna och Centerpartiet medverkar i kommunledningen som kan behöva stöd av SD.
– Det fanns en möjlighet att skapa ett brett mittenstyre med en majoritet, men den borgerliga alliansen valde istället ett minoritetsstyre. Självklart måste de samarbeta med SD för att de inte ska fälla deras förslag under kommande mandatperiod, säger Axelsson.

Axelsson ska ha kontaktat både Liberalerna och Centerpartiet efter valnatten.
– Jag blev förvånad att de så lättvindigt uteslöt att samtala. I flera debatter har partierna uttryckt att de inte vill vara beroende av SD. Ändå valde de ett minoritetsstyre, det känns oseriöst,

Socialdemokraterna gick fram med sex mandat i KF, nu kommer partiet med Axelsson i spetsen att bedriva oppositionspolitk och granska besluten noggrant. Man kommer även lägga fram egna politiska förslag. Sverigedemokraterna deklarerade tidigare idag att man avser lägga egen budget och överväga hur man ska rösta vid voteringar.

Fotnot: Märsta.nu söker liberalerna för kommentar

toppbanner
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
ungdomsarbete_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
pantamera_out
swedol_outsider
arbete_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider