moderat_fokus_pan
Marie Axelsson (S), oppositionråd

Axelsson kritisk till regeringens budget: Kommer drabba skolan

Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till att regeringen inte har gjort några riktade satsningar till kommunerna i vårändringsbudgeten som presenterades under måndagen.

centrum_artikel_host

Marie Axelsson (S) säger att det här är ett svek mot Sigtuna kommuns skolelever och att den moderatledda kommunledningen kommer att spara in pengar genom att skära ned. Kommunledningen har i sitt planeringsdirektiv för Mål och budget 2024-2026 valt att sätta ett besparingskrav på 3 procent inom alla verksamhetsområden, vilket skulle innebära ett besparingskrav på nästan 40 miljoner kronor 2024 för barn och ungdomsnämnden i Sigtuna kommun.

Marie Axelsson oroar sig för att nedskärningarna kommer att ske i form av uppsägningar inom skolorna. Kritik mot budgeten har även kommit från lärarfacket Sveriges lärare, där ordförande Johanna Jaara Åstrand säger att bristen på resurser i skolan är ett svek mot barnen.
– Nu när regeringen inte kommer med några satsningar till vår kommun så kommer kommunledningen att behöva skära ned och detta kommer med största sannolikhet att ske i form av uppsägningar inom våra skolor. Detta oroar mig, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd.

centrum_host_helsida
joes-helsida
ica_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

connys_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

moderat_fokus_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

nrh_sigtuna
sap_sep23_helsida
hockeyskola_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

pantamera_avc_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
joes_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider