nationaldagen_pan
Marie Axelsson (S), oppositionråd

Axelsson kritisk till regeringens budget: Kommer drabba skolan

Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till att regeringen inte har gjort några riktade satsningar till kommunerna i vårändringsbudgeten som presenterades under måndagen.

centrum_artikel_host

Marie Axelsson (S) säger att det här är ett svek mot Sigtuna kommuns skolelever och att den moderatledda kommunledningen kommer att spara in pengar genom att skära ned. Kommunledningen har i sitt planeringsdirektiv för Mål och budget 2024-2026 valt att sätta ett besparingskrav på 3 procent inom alla verksamhetsområden, vilket skulle innebära ett besparingskrav på nästan 40 miljoner kronor 2024 för barn och ungdomsnämnden i Sigtuna kommun.

Marie Axelsson oroar sig för att nedskärningarna kommer att ske i form av uppsägningar inom skolorna. Kritik mot budgeten har även kommit från lärarfacket Sveriges lärare, där ordförande Johanna Jaara Åstrand säger att bristen på resurser i skolan är ett svek mot barnen.
– Nu när regeringen inte kommer med några satsningar till vår kommun så kommer kommunledningen att behöva skära ned och detta kommer med största sannolikhet att ske i form av uppsägningar inom våra skolor. Detta oroar mig, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
connys_helsida
bygdensdag_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
connys
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host