vinter_pan
Marie Axelsson (S)Foto: Pressbild

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

centrum_artikel_host

Under fredagen kom beslutet om att pausa restaurangbygget på Hamnplan. Marie Axelsson (S), oppositionsrådet, riktar skarp kritik och anser att kommunledningen gjort fel på alla punkter.
– Nu backar Olov Holst ( M) och det är bra. Självklart ska inte kommunen använda skattebetalarnas pengar till att bygga och utrusta en restaurang. Att man dessutom tänkte subventionera hyran är helt horribelt.

Enligt Axelsson har invånarna varit upprörda, likaså restaurangägarna och oppositionen har ställt frågor.
– Det har tvingat kommunledningen till denna paus. Frågan är hur lång den pausen blir…..

På torsdag har Axelsson och Holst en interpellationsdebatt i fullmäktige om ärendet.
– Den kommer nu bli ganska platt när de gett upp, fortsätter Axelsson.

ica_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

connys_helsida
joes-helsida
slottsby_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

defacto_helsida
oppethus_dec

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

nrh_sigtuna
storemore_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

pantamera_avc_helsida
vinter_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
storemore_out
oppethus_out
vinter_outsider
joes_outsider
pantamera_out
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
ica_outsider