kommun_skoterska
Socialdemokraternas valvaka på SätunaFoto: Daniel Iskandar

Axelsson: Har en bra känsla

Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

centrum_artikel_host

Marie Axelsson pustar ut, kvällen kan bli hennes sista som oppositionsråd. I morgon kan hon vakna upp som kommande kommunstyrelseordförande. Det fanns skäl till optimism efter vallokalsundersökningarna som presenterades i SVT och Tv4. Det rödgröna blocket såg då ut att behålla makten.
– På lokal nivå tror hon att om det blir skifte så är det kriminalitet, äldreomsorgen och skolan som blir tungan på vågen. Vi kommer att fortsätta med insatserna mot kriminalitet men avsätta öven mer resurser till personal som kan arbeta mot polis i skolan och socialtjänsten.

Vill styra med borgerliga partierna
Drömscenariot för Axelsson är att styra kommunen tillsammans med Centerpartiet, Miljöpartiet och Liberalerna. Även Vänsterpartiet finns med i planerna i någon form.
– Vi vill inte att Sverigedemokraterna blir vågmästare, då måste varje beslut förhandlas. Det har varit skönt med att SD isolerats under mandatperioden. En mardröm vore Moderaterna med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Samling för Sigtuna.

nrh_sigtuna
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

ica_helsida
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Holst: Nu är det upp till väljarna

Valet 2022 Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

hockeyskola_helsida
adhd_kommun
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

centrum_host_helsida
sap_sep23_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

pantamera_avc_helsida
moderat_fokus_helsida
valet2022

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Valet 2022 Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
kommun_skoterska_outsider
pantamera_out
hockeyskola_outsider
nrh
ica_outsider
joes_outsider
moderat_bli_medlem
kommun_adhd_outsider
centrum_outsider_host
connys
socialdem_sep23_outsider
ridskola_2020_outsider