defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Avhoppen i fullmäktige minskade

Avhoppen i fullmäktige minskade kraftigt den gångna mandatperioden.

centrum_artikel_host

Statistiska centralbyrån har sammanställt siffror över antalet valda fullmäktigeledamöter som hoppar av sitt uppdrag i förtid. För mandatperioden 2014-2018 var det stor omsättning av ledamöter med 4 av 10 som hoppade av i förtid. Men andelen har minskat kraftigt. Den gångna mandatperioden var det bara knappt var femte som hoppade av. I grannkommunen Väsby var det cirka var fjärde som hoppade av den gångna mandatperioden. Det är dock en bra bit upp till Fagersta där nästan varannan hoppat av sitt uppdrag.

defacto_helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

dack_helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

centrum_host_helsida
joes-helsida
connys_helsida
ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack_outsider
connys
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
pantamera_out
centrum_outsider_host
joes_outsider