sap_feb_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Avhoppen i fullmäktige minskade

Avhoppen i fullmäktige minskade kraftigt den gångna mandatperioden.

centrum_artikel_host

Statistiska centralbyrån har sammanställt siffror över antalet valda fullmäktigeledamöter som hoppar av sitt uppdrag i förtid. För mandatperioden 2014-2018 var det stor omsättning av ledamöter med 4 av 10 som hoppade av i förtid. Men andelen har minskat kraftigt. Den gångna mandatperioden var det bara knappt var femte som hoppade av. I grannkommunen Väsby var det cirka var fjärde som hoppade av den gångna mandatperioden. Det är dock en bra bit upp till Fagersta där nästan varannan hoppat av sitt uppdrag.

skridskodisco_helsida
pantamera_avc_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

steningekompani_helsida
spedition_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

centrum_host_helsida
hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

sportlov

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

funkisfest_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_sportlov

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
stentekompani_outsider