moderat_sep_pan
Elbil som laddar på Strandvägen i Sigtuna

Avgifter för elbilsladdning dröjer ytterligare

Sigtuna kommun får ännu en gång skjuta upp implementeringen av avgifter för laddstolpar: - Tyvärr har upphandlingen tagit mycket mera tid än förutsatt, men den är på gång nu och vi kommer att ha en ny operatör på plats inom kort, säger Ulf Sävström på Teknik och servicekontoret.

centrum_artikel_host

Återigen får Sigtuna kommun skjuta upp implementering av betalsystem för laddstolparna runt om i kommunen. Det är andra gången lanseringen skjuts upp, först var 1:a juni och nu 1:a juli. En uppmärksammad läsare hörde av sig 1:a juli då denne konstaterade att det fortfarande var gratis:
– Elpriset är uppe i 500 öre i timmen stundtals och här skänker kommunen gratis el för bilar.

Stänger inte ner stolparna
Ett alternativ att stänga ner laddningen är inte aktuellt försäkrar Ulf Sävström på Teknik och Natur. Även när operatören är på plats så är det andra delar som ska hanteras som rör betalsystem och flöden.
– Att avgiftsbelägga laddstolpar krävs också att nya skyltar sätts upp samt att laddstolparna måste omprogrammeras för att den nya operatören ska kunna sköta sin hantering. Vi kommer så snart som möjligt att se till att vi har ett fungerande system för betalning av el i våra publika laddstolpar.

pantamera_avc_helsida
ungdomsarbete_helsida
toppbanner
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

connys_helsida
defacto_helsida
valet2022

Nyans fick över en procent i 14 distrikt

Politik märsta.nu rapporterade i söndags om distriktet Norra Valsta där Nyans fick cirka 6 procent av rösterna men i Södra Valsta var det över 8 procent som lade rösten på Nyans i valet till riksdagen.

centrum_sommar2022_helsida
valet2022

Bergqvist: (S) kommer med felaktigheter

Politik Socialdemokraterna gick till attack mot Liberalerna och Centerpartiet för att göra sig beroende av SD. Men det här något som avfärdas av Liberalerna: - Som vanligt kommer Socialdemokraterna och Marie Axelsson helt medvetet med rena felaktigheter, säger Pernilla Bergqvist (L).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
arbete_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
galan_outsider