Foto: Magasinet

Avgift för uteserveringar slopas

Kommunstyrelsen föreslår att avgifter för uteserveringar och torghandel slopas i år för näringsidkare.

centrum_artikel_host

På måndag avser Kommunstyrelsen fatta beslut om att avgifter för uteservering och torghandel slopas för 2021, det för att stötta det lokala näringslivet samt att som lättnat för att fler ska flytta ut sin verksamhet under den rådande pandemin med restriktionerna som föreligger. Det slutgiltiga beslutet fattas sen av Kommunfullmäktige. de uteblivna intäkterna till följd av beslutet uppgår till 570 000 kronor. Pengar som Kommunstyrelsen finansierar genom potten för oförutsedda händelser.

slottsby_helsida
ica_helsida
joes-helsida
defacto_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

wenngarn_jul_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

connys_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

pantamera_avc_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
slottsby_outsider
wnngarn_jul_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
ica_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
connys