nationaldagen_pan
Foto: Magasinet

Avgift för uteserveringar slopas

Kommunstyrelsen föreslår att avgifter för uteserveringar och torghandel slopas i år för näringsidkare.

centrum_artikel_host

På måndag avser Kommunstyrelsen fatta beslut om att avgifter för uteservering och torghandel slopas för 2021, det för att stötta det lokala näringslivet samt att som lättnat för att fler ska flytta ut sin verksamhet under den rådande pandemin med restriktionerna som föreligger. Det slutgiltiga beslutet fattas sen av Kommunfullmäktige. de uteblivna intäkterna till följd av beslutet uppgår till 570 000 kronor. Pengar som Kommunstyrelsen finansierar genom potten för oförutsedda händelser.

mp_helsida_eu

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida
seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host