valstadagen_pan
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Äventyrsgolfen invigdes

Äventyrsgolfen invigdes på torsdagen i Sigtuna stad av bland annat Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst: - Vi har diskuterat olika sätt att försöka få in historiska inslag i stadsbilden i Sigtuna stad och det Sigtuna IF nu gjort på äventyrsgolfbanan är ett utmärkt exempel på hur man kan göra det på ett roligt och pedagogiskt sätt, säger Holst.

centrum_artikel_host

Som en del av utvecklingen av strandpromenaden har en äventyrsgolf byggts under våren, på torsdagen var det invigning. Borgmästarängen står sedan förra året klar och har möjliggjort för aktivitet i ett område av Sigtuna som upplevdes som otryggt och folktomt. Äventyrsgolfen väntas locka tusentals både från kommunen och utifrån till strandpromenaden.
– Det är imponerande att se hur bra Sigtuna IF fått till den så fint ombyggda minigolfbanan med Sigtuna-specifika banor. Den är ett utmärkt komplement till det kommunen gjort på Borgmästarängen och arbetar med längs Strandpromenaden, säger Olov Holst.

Olov Holst berättar vidare att man diskuterat olika sätt att försöka få in historiska inslag i stadsbilden i Sigtuna stad och det Sigtuna IF gjort med äventyrsgolfbanan är ett utmärkt exempel menar han. Upplägget mellan kommunen och Sigtuna IF är att Sigtuna IF arrenderar marken, men äger banan, man har också bekostat äventyrsgolfen själva medan kommunen stått för infrastruktur, parkbänkar och liknande.

ADAAM vann en Grammis

Kultur & Nöje Under onsdagskvällen hölls Grammisgalan, den årliga musikprisutdelningen som hyllar det bästa inom svensk musik. Bland de vinnarna fanns Märstaartisten ADAAM, som tillsammans med Loam var nominerad för låten "Fakka ur".

defacto_helsida

Brännplattan Open gör comeback

Kultur & Nöje Efter två års uppehåll på grund av pandemin är Brännplattan Open brännbollsturnering tillbaka i Sigtuna kommun. Evenemanget, som syftar till att utse kommunens bästa brännbollslag, kommer att hållas lördagen den 3 juni på Vikingafältet i Märsta.

Sigtuna stad firar Valborg med traditionell sång och brasa

Kultur & Nöje Sigtuna stad har en lång tradition av att fira Valborg med majbrasor och körsång. Sedan början av 1900-talet har invånarna i Sigtuna stad samlats för att välkomna våren med eld och sång. Ursprungligen tändes majbrasan på Harberget, men på 1920-talet tillkom traditionen med körsång och tal när Sigtunastiftelsen etablerades, och firandet hölls då uppe på Klockbacken. På 1950- och 1960-talen hölls firandet nere vid hamnen.

mp_helsida

FunkisFiket invigdes

Kultur & Nöje Förra veckan invigdes FunkisFiket i Träffpunkten, en plats där personer med funktionsvariationer kan träffas en kväll i veckan.

Wenngarns_cafe_helsida
pantamera_avc_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Kultur & Nöje På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

elon_helsida
ica_helsida
nrh_sigtuna
valstadagen
centrum_host_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Kultur & Nöje Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

connys_helsida
joes-helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Kultur & Nöje Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

wenngarn_outsider
mp_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
connys
valstadagen_outsider
ica_outsider
student_outsider
nrh