helsida_bostad
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Äventyrsgolfen invigdes

Äventyrsgolfen invigdes på torsdagen i Sigtuna stad av bland annat Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst: - Vi har diskuterat olika sätt att försöka få in historiska inslag i stadsbilden i Sigtuna stad och det Sigtuna IF nu gjort på äventyrsgolfbanan är ett utmärkt exempel på hur man kan göra det på ett roligt och pedagogiskt sätt, säger Holst.

centrum_artikel_host

Som en del av utvecklingen av strandpromenaden har en äventyrsgolf byggts under våren, på torsdagen var det invigning. Borgmästarängen står sedan förra året klar och har möjliggjort för aktivitet i ett område av Sigtuna som upplevdes som otryggt och folktomt. Äventyrsgolfen väntas locka tusentals både från kommunen och utifrån till strandpromenaden.
– Det är imponerande att se hur bra Sigtuna IF fått till den så fint ombyggda minigolfbanan med Sigtuna-specifika banor. Den är ett utmärkt komplement till det kommunen gjort på Borgmästarängen och arbetar med längs Strandpromenaden, säger Olov Holst.

Olov Holst berättar vidare att man diskuterat olika sätt att försöka få in historiska inslag i stadsbilden i Sigtuna stad och det Sigtuna IF gjort med äventyrsgolfbanan är ett utmärkt exempel menar han. Upplägget mellan kommunen och Sigtuna IF är att Sigtuna IF arrenderar marken, men äger banan, man har också bekostat äventyrsgolfen själva medan kommunen stått för infrastruktur, parkbänkar och liknande.

ungdomsarbete_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
toppbanner
centrum_sommar2022_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

defacto_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
connys
arbete_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider