eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Äventyrsgolfen invigdes

Äventyrsgolfen invigdes på torsdagen i Sigtuna stad av bland annat Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst: - Vi har diskuterat olika sätt att försöka få in historiska inslag i stadsbilden i Sigtuna stad och det Sigtuna IF nu gjort på äventyrsgolfbanan är ett utmärkt exempel på hur man kan göra det på ett roligt och pedagogiskt sätt, säger Holst.

centrum_artikel_host

Som en del av utvecklingen av strandpromenaden har en äventyrsgolf byggts under våren, på torsdagen var det invigning. Borgmästarängen står sedan förra året klar och har möjliggjort för aktivitet i ett område av Sigtuna som upplevdes som otryggt och folktomt. Äventyrsgolfen väntas locka tusentals både från kommunen och utifrån till strandpromenaden.
– Det är imponerande att se hur bra Sigtuna IF fått till den så fint ombyggda minigolfbanan med Sigtuna-specifika banor. Den är ett utmärkt komplement till det kommunen gjort på Borgmästarängen och arbetar med längs Strandpromenaden, säger Olov Holst.

Olov Holst berättar vidare att man diskuterat olika sätt att försöka få in historiska inslag i stadsbilden i Sigtuna stad och det Sigtuna IF gjort med äventyrsgolfbanan är ett utmärkt exempel menar han. Upplägget mellan kommunen och Sigtuna IF är att Sigtuna IF arrenderar marken, men äger banan, man har också bekostat äventyrsgolfen själva medan kommunen stått för infrastruktur, parkbänkar och liknande.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

connys_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider