eldsjal2024_pan

Även barn kan drabbas av covid-19

Barn kan också drabbas av covid-19 och nu rapporteras om Mis-C en långtidscovid.

centrum_artikel_host

SVT Stockholm rapporterar om att långtidscovid kan drabba barn, MIS-C.
– Vissa går i skolan, vissa är helt sängliggande, säger Malin Ryd Linder, överläkare på specialistmottagningen för långtidssjuka barn i Stockholm, till SVT Stockholm.

Över 200 barn i Region Stockholm har fått diagnosen, snittåldern är 11-13 år. Det finns inga riktlinjer för hur barnen ska behandlas och man har ännu inte sammanställt siffror för hela riket. Några symtom för långtidscovid är trötthet eller återkommande infektionsproblem, halsont, huvudvärk och illamående, koncentrationssvårigheter och minnesluckor.

steningekompani_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

spedition_helsida
mp_helsida_eu

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

eldsjal2024_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
nrh_sigtuna
storemore_out
connys
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
stentekompani_outsider