centrum_panorama_hostshopping
Aurora17 ska öva vid Arlanda måndag 18:e september. Foto: Niklas Englund/Försvarsmakten

Aurora17 övar vid Arlanda

Redan på måndag kan det bli ett ”herrans liv” kring Arlanda då det ska övas på att försvara flygplatsen i samband med Aurora17.

centrum_artikel_host

Den stora militärövningen Aurora17 kommer att synas på flera sätt runt kommunen, främst i samband med transporter på väg 263 och kring Arlandaområdet på E4:an. Aurora17 inleddes 11:e september, men på onsdag kan den bli verklighet även för kommuninvånare. Då finns risk att man ser en hel del militärfordon och luftmaskiner kring Arlanda.

Enligt Aftonbladet ska man öva på att slå ut en luftlandsättning vid Arlanda och i samband med de kommer det att bli mycket rörelse av militärfordon som förflyttar sig söderut till trakten kring Nyköping för att öva kustförsvar med luft, marin- och markförband.

P4 Uppland rapporterar att soldaterna även ska öva på ett anfall som berör Märsta, Bålsta med omnejd den 22:a september.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

connys_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

brobygget_2024
mp_tack_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
connys
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out