centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild

Attunda Brandkår får sanktionsavgift

Attunda Brandkår får betala sanktionsavgift från Arbetsmiljöverket på 86 500 kronor för att inte ha åtgärdat brister.

centrum_artikel_host

I samband med en enkät har brandmän anställda på Attunda brandkår klagat på att de inte behandlas som människor, att det råder en osund kultur och att det pågår en kränkande särbehandling rapporterar Sveriges Radio. Kulturen anses obehaglig enligt SR:s rapportering. 16 brandmän har också sagt upp sig.

Arbetsmiljöverket har utfört inspektioner och sedan brandkåren inte åtgärdat brister så tillförs man en sanktionsavgift på 86 500 kronor. Förbundsordförande och räddningschef Martin Öhrstedt uppger för SR att missnöjet bland annat beror på förändrade arbetstider och tjänstbarhetsintyg som saknas.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

oppethus_helsida_2023
centrum_host_helsida
humbacken_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
swedol_outsider
humbacken_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
oppethus_agy_2023_outsider