valstadagen_pan
Foto: Insändarbild

Attunda Brandkår får sanktionsavgift

Attunda Brandkår får betala sanktionsavgift från Arbetsmiljöverket på 86 500 kronor för att inte ha åtgärdat brister.

centrum_artikel_host

I samband med en enkät har brandmän anställda på Attunda brandkår klagat på att de inte behandlas som människor, att det råder en osund kultur och att det pågår en kränkande särbehandling rapporterar Sveriges Radio. Kulturen anses obehaglig enligt SR:s rapportering. 16 brandmän har också sagt upp sig.

Arbetsmiljöverket har utfört inspektioner och sedan brandkåren inte åtgärdat brister så tillförs man en sanktionsavgift på 86 500 kronor. Förbundsordförande och räddningschef Martin Öhrstedt uppger för SR att missnöjet bland annat beror på förändrade arbetstider och tjänstbarhetsintyg som saknas.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

elon_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

nrh_sigtuna

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

Wenngarns_cafe_helsida
mp_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

valstadagen

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
wenngarn_outsider
connys
nrh
student_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_outsider
valstadagen_outsider
joes_outsider