sap_feb_pan
Axelsson tillbakavisar Holsts attackFoto: Rosie Alm/Sigtuna kommun/montage märsta.nu

Attacken mot S: Bjuder in SD som vågmästare

Moderaterna anser att Socialdemokraterna medvetet gör Sverigedemokraterna till vågmästare.

centrum_artikel_host

Ett ordkrig har blossat upp på budgetfullmäktige. Moderaterna anklagar Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet för att ge Sverigedemokraterna inflytande. Detta genom att oppositionen tillsammans med SD ska ha röstat ner ett förslag om utökade nämndledamöter vilket hade gett kommunledningen egen majoritet i nämnder och styrelser:
– Det här visar tydligt på två saker; för det första att allt som vänsteroppositionen tidigare sagt om att inte ge SD inflytande är tomma ord. För det andra att Vänsteroppositionen är helt beroende av aktivt stöd från SD för att få igenom sin politik och Marie Axelsson ser inte längre några problem med att söka detta stöd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Socialdemokraterna tillbakavisar anklagelsen om ett samarbete med SD. Istället anser man att kommunledningen försöker trixa med platserna trots att man backade.
– Holst valde medvetet att fortsätta styra i minoritet och att låta SD vara vågmästare. Vi anser inte att man ska trixa med nämndstorlekarna bara för att man hamnar i minoritet. Det är alltså Holst ansvar att säkra stöd för sin politik – inte min. Vi vill behålla nämnderna med oförändrat antal ledamöter för att det reflekterar valresultat. Vi har inte sökt stöd från SD, det är ren lögn, uppger oppositionsrådet Marie Axelsson.

Här följer du debatten i fullmäktige

connys_helsida
funkisfest_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_sportlov
skridskodisco_helsida
spedition_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

sportlov
foraldranatverk_helsida
pantamera_avc_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

funkisfest_outsider
foraldranatverk_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
spedition_outsider
connys
skridskodisco_outsider
pantamera_out
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider