centrum_panorama_hostshopping
Axelsson tillbakavisar Holsts attackFoto: Rosie Alm/Sigtuna kommun/montage märsta.nu

Attacken mot S: Bjuder in SD som vågmästare

Moderaterna anser att Socialdemokraterna medvetet gör Sverigedemokraterna till vågmästare.

centrum_artikel_host

Ett ordkrig har blossat upp på budgetfullmäktige. Moderaterna anklagar Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet för att ge Sverigedemokraterna inflytande. Detta genom att oppositionen tillsammans med SD ska ha röstat ner ett förslag om utökade nämndledamöter vilket hade gett kommunledningen egen majoritet i nämnder och styrelser:
– Det här visar tydligt på två saker; för det första att allt som vänsteroppositionen tidigare sagt om att inte ge SD inflytande är tomma ord. För det andra att Vänsteroppositionen är helt beroende av aktivt stöd från SD för att få igenom sin politik och Marie Axelsson ser inte längre några problem med att söka detta stöd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Socialdemokraterna tillbakavisar anklagelsen om ett samarbete med SD. Istället anser man att kommunledningen försöker trixa med platserna trots att man backade.
– Holst valde medvetet att fortsätta styra i minoritet och att låta SD vara vågmästare. Vi anser inte att man ska trixa med nämndstorlekarna bara för att man hamnar i minoritet. Det är alltså Holst ansvar att säkra stöd för sin politik – inte min. Vi vill behålla nämnderna med oförändrat antal ledamöter för att det reflekterar valresultat. Vi har inte sökt stöd från SD, det är ren lögn, uppger oppositionsrådet Marie Axelsson.

Här följer du debatten i fullmäktige

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
humbacken_helsida
defacto_helsida
oppethus_helsida_2023
moderat_pan_helsida

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

humbacken_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
oppethus_agy_2023_outsider
centrum_outsider_host
connys