valstadagen_pan
Axelsson tillbakavisar Holsts attackFoto: Rosie Alm/Sigtuna kommun/montage märsta.nu

Attacken mot S: Bjuder in SD som vågmästare

Moderaterna anser att Socialdemokraterna medvetet gör Sverigedemokraterna till vågmästare.

centrum_artikel_host

Ett ordkrig har blossat upp på budgetfullmäktige. Moderaterna anklagar Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet för att ge Sverigedemokraterna inflytande. Detta genom att oppositionen tillsammans med SD ska ha röstat ner ett förslag om utökade nämndledamöter vilket hade gett kommunledningen egen majoritet i nämnder och styrelser:
– Det här visar tydligt på två saker; för det första att allt som vänsteroppositionen tidigare sagt om att inte ge SD inflytande är tomma ord. För det andra att Vänsteroppositionen är helt beroende av aktivt stöd från SD för att få igenom sin politik och Marie Axelsson ser inte längre några problem med att söka detta stöd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Socialdemokraterna tillbakavisar anklagelsen om ett samarbete med SD. Istället anser man att kommunledningen försöker trixa med platserna trots att man backade.
– Holst valde medvetet att fortsätta styra i minoritet och att låta SD vara vågmästare. Vi anser inte att man ska trixa med nämndstorlekarna bara för att man hamnar i minoritet. Det är alltså Holst ansvar att säkra stöd för sin politik – inte min. Vi vill behålla nämnderna med oförändrat antal ledamöter för att det reflekterar valresultat. Vi har inte sökt stöd från SD, det är ren lögn, uppger oppositionsrådet Marie Axelsson.

Här följer du debatten i fullmäktige

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

nrh_sigtuna
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

joes-helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

Wenngarns_cafe_helsida
connys_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

valstadagen
mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

centrum_host_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

elon_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
valstadagen_outsider
joes_outsider
nrh
pantamera_out
student_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
wenngarn_outsider
swedol_outsider