valstadagen_pan
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Åtta procent har fått minst en dos

Åtta procent av kommuninvånarna har nu fått sin första vaccindos och 3,2 procent har fått sin andra dos dessutom.

centrum_artikel_host

Vaccineringen i kommunen går vidare. Av samtliga över 18 år hade åtta procent av befolkningen fått sin första dos, 3,2 procent har dessutom fått sin andra dos. Totalt rör dig sig om 3002 personer enligt siffror från Vaccinationsregistret som Newsworthy har sammanställt.

Just nu vaccineras 80+ i Region Stockholm och inom kort startar vaccinering av 70+. Via 1177.se kan man följa prioriteringsordningen av vaccinering. Vaccineringen av äldre är prioriterad då tre av tio som avlidit med covid-19 varit även 70 år. I hela länet har drygt var fjärde invånare över 70 år fått minst en dos. Över en miljon är nu vaccinerade i Region Stockholm. Men i den här takten kommer man inte att nå vaccinationsmålet om att erbjuda alla vaccin till sista juni. Snarare kommer tre av tio ha erbjudits vaccins tills dess.

På kommunnivå har Sigtuna med sina åtta procent vaccinerade bara Vaxholm, Sollentuna, Sundbyberg och Solna bakom sig i andelen vaccinerade. Vaccinationstakten har dock med hur många äldre det finns i kommunen. Sigtuna har en av landets yngsta kommuner.

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

centrum_host_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

joes-helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

connys_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

mp_helsida
elon_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

valstadagen
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Wenngarns_cafe_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh
connys
mp_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
valstadagen_outsider
wenngarn_outsider
pantamera_out