eldsjal2024_pan
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Åtta procent har fått minst en dos

Åtta procent av kommuninvånarna har nu fått sin första vaccindos och 3,2 procent har fått sin andra dos dessutom.

centrum_artikel_host

Vaccineringen i kommunen går vidare. Av samtliga över 18 år hade åtta procent av befolkningen fått sin första dos, 3,2 procent har dessutom fått sin andra dos. Totalt rör dig sig om 3002 personer enligt siffror från Vaccinationsregistret som Newsworthy har sammanställt.

Just nu vaccineras 80+ i Region Stockholm och inom kort startar vaccinering av 70+. Via 1177.se kan man följa prioriteringsordningen av vaccinering. Vaccineringen av äldre är prioriterad då tre av tio som avlidit med covid-19 varit även 70 år. I hela länet har drygt var fjärde invånare över 70 år fått minst en dos. Över en miljon är nu vaccinerade i Region Stockholm. Men i den här takten kommer man inte att nå vaccinationsmålet om att erbjuda alla vaccin till sista juni. Snarare kommer tre av tio ha erbjudits vaccins tills dess.

På kommunnivå har Sigtuna med sina åtta procent vaccinerade bara Vaxholm, Sollentuna, Sundbyberg och Solna bakom sig i andelen vaccinerade. Vaccinationstakten har dock med hur många äldre det finns i kommunen. Sigtuna har en av landets yngsta kommuner.

storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

steningekompani_helsida
connys_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out
eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna