eldsjal2024_pan
Eric Kling, fastighets- och IT-ansvarig på Sigtunahöjden, visar upp en av laddstolparnaFoto: Sigtunahöjden

Åtta nya laddplatser till Sigtuna

Sigtuna kommun lanserar laddplatser och nu kommer även Sigtunahöjden med åtta nya platser som vem som helst kan ladda i.

centrum_artikel_host

1:a juli inför Sigtuna kommun avgifter på laddplatser. Det ska även investeras i ett antal nya laddplatser. Sigtunahöjden kommer också att lansera laddplatser. Åtta nya platser har installerats i samarbete med Vattenfall.
– Vi vill skapa mervärde för hela Sigtuna och bidra till att få ned den fossila bränsleförbrukningen i Sverige, säger Lotta Boman, ägare och VD på Sigtunahöjden.

Laddningen kommer kosta 5 kr/kwh vilket är dyrare än kommunens avgift på 4 kr/kwh.
– Vårt syfte var att hitta laddningsstolpar som fungerar för många bilmärken och är samtidigt enkla att använda. Vi välkomnar bilister med elbil och uppmuntrar fler att investera i elbil och köra längre sträckor med dem, säger Eric Kling, fastighets- och IT-ansvarig på Sigtunahöjden.

storemore_helsida
connys_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
storemore_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out