centrum_panorama_hostshopping
StafettlagetFoto: Insändarbild/Karina Jonasson
Högst upp på pallenFoto: Insändarbild/Lars Karlsson

Åtta guld för IFK Märsta på Veteran-SM

IFK Märsta hade sju deltagare på Veteran-SM den gångna helgen och kammade hem åtta guld.

centrum_artikel_host

Många av IFK Märstas veteraner stod över SM på grund av deltagande på EM förra helgen. Men man skickade ändå en stark trupp bestående av sju tävlande. Totalt kammade de hem åtta guld, fem silver och två brons.
– Extra kul var det att vi lyckades så bra på stafetterna, där veteraner från alla åldersklasser deltog. Det är det som är så fint med friidrotten att man blandar både kön och åldrar som bidrar till en härlig tävlingsgemenskap, där man hejar fram varandra till fina prestationer under gemensam ädel kamp, berättar Patrik Rostmark i IFK Märsta.

Bäst gick det för Dag Dacke som tog fyra guld i åldersklassen M50 på 200m, 400m, 400m häck och tresteg samt att han var med som slutman på 4x100m och Svensk stafett. Neal Peterson tog guld i stavhopp M50, Patrik Rostmark tog guld i spjut M50, Robert Eliasson vann stavhopp M55 och Tomas Bengtsson kammade hem silver i både längdhopp och stavhopp (M55). Den riktige veteranen var dock Lennart Asplund, M75, som tog silver i 200m sprint och i längdhopp samt ett brons på 100m med fina tiden 15.95s. Han var också med i första sträckan i stafetten 4x100m som tog brons.

Närmast väntar Midgårdskastet för IFK Märstas veteraner, hemma på Midgårdsvallen 17:e september. Det är en tävling öppen för alla åldrar från 6 år.

olympiska spelen i Paris

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

fritidsbanken_helsida
gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

connys_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
brobygget_outsider