vinter_pan
Foto: Transportstyrelsen

Åtta av tio resenärer tillbaka på Arlanda

Arlanda flygplats hade nästan två miljoner resenärer under augusti vilket innebär att åtta av tio resenärer är tillbaka jämfört med innan pandemin.

centrum_artikel_host

Arlanda har brottats med problem med strejk och köer till säkerhetskontrollen under sommaren men i augusti var situationen bättre och köerna betydligt kortare samtidigt som strejken avblåstes i juli för SAS. Cirka 1,93 miljoner reste via Arlanda under månaden vilken är tredje månaden i följd med nästan två miljoner resenärer. Utrikesresandet uppgick till 1,65 miljoner och inrikes till 275 000.
– Flygets återhämtning fortsätter i augusti, med ett högt resetryck vid våra flygplatser och framförallt på Arlanda. Det gäller såväl utrikesresandet som är normalt för säsongen, men även inrikesresandet tog fart under andra halvan av augusti i samband med uppstarten av skolor och jobb. Vi kan konstatera att det uppdämda behovet av att mötas igen efter drygt två år med pandemin så här långt inte har mattats av. Detta trots flygbranschens utmaningar i sommar, men också den tilltagande konjunkturoron som dock kan påverka efterfrågan på flygresor framöver, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Lågkonjunktur hägrar
Stockholms handelskammare har tagit del av siffrorna och konstaterar att flyget ökade med 48 procent i augusti i år jämfört med förra året, när det gäller själva flygrörelser. Men man spår en tuff tid med lågkonjunktur, högre räntor och elkostnader.
– Flyget är viktigt för ett land långt upp i norr och vi behöver locka fler flygbolag att starta nya linjer till Stockholm. Goda flygförbindelser är en del av det som stärker vår attraktivitet, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

Ny godisbutik etablerar på Arlanda

Näringsliv Nu etablerar sig CandyKing på Terminal 5: - Konsumenterna möter en lösviktshylla med 200 sorter lösgodis att välja mellan i en inspirerande miljö. Både de som brukar handla lösvikt och de som handlar för första gången kommer få något utöver det vanliga, säger Mattias Jönsson, P&M Director, Cloetta.

connys_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

storemore_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

slottsby_helsida
ica_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

vinter_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

defacto_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
vinter_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
storemore_out
connys
slottsby_outsider
joes_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host