sap_feb_pan

Åtta års fängelse för mordförsök i Valsta

En 19-årig man döms för mordförsök i Valsta i våras. Han sköt en jämnårig man i närheten av en skola.

centrum_artikel_host

Domen för skjutningen utanför en skola i Valsta meddelades av Attunda tingsrätt på måndagen, en 19-årig man döms för mordförsök till åtta års fängelse, han ska också betala skadestånd på 215 000 kronor till mannen som skottskadades. Mannen var i samband med fåordig och uttalade sig inte alls om händelsen trots att bevisning kunde knytas till han som gärningsperson.

19-åringen hade stämt träff med målsäganden innan händelsen och i samband med mötet så sköts han med två skott. Han ådrog sig livshotande skador. 19-åringen hävdar att en annan person skjutit mannen, han vill dock inte namnge vem det var. Sammantaget ansåg rätten att det finns bevisning som talar för att 19-åringen är den skyldige.

spedition_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

skridskodisco_helsida
funkisfest_helsida
pantamera_avc_helsida
sportlov
connys_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

foraldranatverk_helsida
fritidsbanken_sportlov
steningekompani_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

centrum_host_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
skridskodisco_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
foraldranatverk_outsider
pantamera_out
funkisfest_outsider
spedition_outsider
stentekompani_outsider