centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Åtgärdsprogram för bättre äldreomsorgen

Sigtuna kommun har antagit ett åtgärdsprogram för att göra äldreomsorgen bättre.

centrum_artikel_host

Åtgärdsprogrammet innehåller 30 punkter, 17 av dessa ska redan implementerats enligt ett pressmeddelande från Sigtuna kommun. Målet är bättrad äldreomsorg. Tandemcyklar och djurbesök är två av punkterna på listan, nu kan äldre få sig en cykeltur eller besök av tjänstehundar med deras förare.
– Sigtuna kommun var ju dessutom först i landet med att ha kvalitetscertifierat alla särskilda boenden. Det säger något om kvaliteten inom äldreomsorgen och drivkraften att vilja göra det allra bästa för våra äldre, säger Kerstin Eriksson (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden

Sigtuna kommun har även utbildat personal i omvårdnad av personer i livets slutskede, förstärkt kompetensen inom demensvården samt ökat personal med legitimering som sjuksköterska eller fysio- och arbetsterapeuter. Träffpunkten i Märsta och Sigtuna är också en plats som de äldre kan träffas och genomföra aktiviteter.
– Jag är så otroligt stolt över allt fantastiskt som händer inom äldreomsorgen. Från satsningar på ny digital välfärdsteknik och aktiviteter för seniorer till kompetensutveckling av personalen och ökad bemanning. Listan är lång, uppger Annika Vogel, förvaltningschef för äldre- och omsorgsförvaltningen.

seniordag_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

connys_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

centrum_host_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

karnkraft_m_topp

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

nrh_sigtuna
mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

defacto_helsida
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
joes_outsider
nrh
seniordag_outsider
connys
ica_outsider
mp_outsider