eldsjal2024_pan
Foto: Förpacknings- och tidningsinsamlingen

Återvinningsstation tas bort på Ekilla

Ekilla Gårdsvägs återvinningsstation kommer att tas bort nästa vecka med anledning av bygget på nya Tingvallaskolan. 

centrum_artikel_host

Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, meddelar att det blir avveckling av återvinningsstationen som finns på Ekilla Gårdsväg/Tingvallavägen från 10:e mars. Man hänvisas istället till andra stationerad Midgårdsvägen eller Stockholmsvägen.
– Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning och därför är det väldigt tråkigt när en återvinningsstation måste stängas. Jag hoppas att alla återvinnare fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar till återvinning på våra andra återvinningsstationer, säger Petter Bergum, regionchef på Förpackningsinsamlingen, FTI.

FTI kommer anpassa tömning och städning på de andra stationerna med anledning av att det blir en station mindre i området framöver. Stationerna är till för hushållen. En del material kan man sedan tidigare återvinna i de nya kärlen som Sigtuna Vatten och Renhållning bytt ut sedan hösten 2020.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
storemore_out
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out