centrum_panorama_hostshopping
Foto: Förpacknings- och tidningsinsamlingen

Återvinningen ökar på Black Friday

Det är ett ökat omlopp av förpackningar under coronapandemin och nu till Black Friday väntas en ökning av förpackningarna.

centrum_artikel_host

En 30-procentig ökning av paket väntas under Black Friday som är nu på fredag aviserar PostNord. Förpacknings- och tidningsinsamlingen har förberett sig för att fler även kommer att återvinna:
– Vi tycker givetvis att det är bra att så många återvinner även under pandemin. Genom återvinning värnar vi om miljön och varje insamlad förpackning gör skillnad. Men ökade mängder och förändrade beteendemönster innebär också utmaningar för oss. Totalt sett under året har vi sett en ökning med 10-15 procent fler förpackningar i våra flöden, och inför Black Friday och julhelgerna väntar vi oss en ännu större ökning, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.

I kommunen finns det ett flertal insamlingsplatser i både Sigtuna, Märsta, Valsta och Rosersberg. Den populära insamlingen i Märsta Centrum togs dock nyligen bort på grund av misskötsel. Förpacknings- och tidningsinsamlingen uppmanar allmänhet även att anmäla fulla behållare eller stationer som behöver städas till deras hemsida.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

brobygget_2024

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out