moderat_fokus_pan
Foto: Förpacknings- och tidningsinsamlingen

Återvinningen ökar på Black Friday

Det är ett ökat omlopp av förpackningar under coronapandemin och nu till Black Friday väntas en ökning av förpackningarna.

centrum_artikel_host

En 30-procentig ökning av paket väntas under Black Friday som är nu på fredag aviserar PostNord. Förpacknings- och tidningsinsamlingen har förberett sig för att fler även kommer att återvinna:
– Vi tycker givetvis att det är bra att så många återvinner även under pandemin. Genom återvinning värnar vi om miljön och varje insamlad förpackning gör skillnad. Men ökade mängder och förändrade beteendemönster innebär också utmaningar för oss. Totalt sett under året har vi sett en ökning med 10-15 procent fler förpackningar i våra flöden, och inför Black Friday och julhelgerna väntar vi oss en ännu större ökning, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.

I kommunen finns det ett flertal insamlingsplatser i både Sigtuna, Märsta, Valsta och Rosersberg. Den populära insamlingen i Märsta Centrum togs dock nyligen bort på grund av misskötsel. Förpacknings- och tidningsinsamlingen uppmanar allmänhet även att anmäla fulla behållare eller stationer som behöver städas till deras hemsida.

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

defacto_helsida
nrh_sigtuna

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

centrum_host_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

pantamera_avc_helsida
sap_sep23_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

moderat_fokus_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

hockeyskola_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

adhd_kommun
connys_helsida
joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
ica_outsider
kommun_skoterska_outsider
hockeyskola_outsider
kommun_adhd_outsider
pantamera_out
nrh
joes_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host