centrum_panorama_hostshopping
Foto: Swedavia/Victoria Ström

Återhämtningen har startat men fortsatt ansträngt

Swedavia har fortfarande en ansträngd situation men ser ljust i tunneln för flygets återhämtning.

centrum_artikel_host

För femte kvartalet i rad redovisade Swedavia som driver Arlanda en förlust. Rörelseresultatet för årets andra kvartal uppgick till minus 489 miljoner kronor, omsättningen var 483 miljoner på samtliga flygplatser.
– Det är glädjande att smittspridningen i många länder avtar, att restriktioner hävs och att människor återigen kan resa och mötas. Det väcker hoppfullhet inte bara inom flygbranschen utan i hela samhället. Den återhämtning vi sett under andra kvartalets senare del sker dock från mycket låga nivåer och Swedavias resultat är därför fortsatt mycket starkt präglat av pandemins effekter, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Jonas Abrahamsson berättar att Swedavia nu förbereder si tillsammans med kunder och partners för att möta det uppdämda behovet att resa som pandemin inneburit. Resenärer återvänder och både befintliga och nya flygbolagskunder skalar upp sina verksamheter.
– Det är positivt för svensk tillgänglighet och därmed också för återhämtningen efter pandemin. Utvecklingen är dock helt beroende av hur smittspridningen runt om i världen utvecklas framöver och osäkerheten är därför mycket stor.

märsta.nu har tidigare rapporterat om Norwegian, SAS, Finnairs satsningar från Arlanda. Likaså har ett flertal flygbolag startat nya linjer från Arlanda, som Transavia till Paris.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
connys
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider