sap_pan23
Bilen som körde in i VikingahallenFoto: Magnus Granhagen
En dunk i baksätetFoto: Polisen
Sladdar gick från motorhuven till förarsätetFoto: Polisen
Ett batteri i förarsätet var kopplat till motorhuvenFoto: Polisen

Åtalas och krävs på 190 000 kronor

Mannen som körde in i Vikingahallen åtalas nu och krävs på 190 000 kronor av Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Det var ungefär ett år sedan som en bil körde in i Vikingahallen mitt under en handbollsmatch. Mannen som körde bilen åtalas nu för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Sigtuna kommun kräver också mannen på 191 000 kronor för reparationskostnader för att återställa väggen. Mannen förnekar brott, han säger att bilen inte gick att svänga. Tidigare under dagen hade han varit hos en bilmekaniker och fått låna ett bilbatteri. I baksätet fanns också en bensindunk. De första vittnena som anlände trodde att det rörde sig om ett attentat då det gick sladdar från förarsätet till motorhuven.

Mannen misstänktes först för försök till mord men de misstankarna avskrevs då han han inte hade något uppsåt att döda någon, mannen uppgav i förhör att han inte ens visste om att det spelades handboll i hallen. Men i mannens fickor hittades något som man misstänkte var ett självmordsbrev där Bin Ladin nämndes, Palestina, att folk dör i Gaza och att han vill ge igen för Rysslands delaktighet i kriget i Syrien. Teorin om försök till mord avskrevs dock relativt omgående.

hockeyskola_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
moderat_fokus_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

sap_sep23_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

joes-helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

ica_helsida
connys_helsida
nrh_sigtuna
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider
socialdem_sep23_outsider
joes_outsider
nrh
ica_outsider
pantamera_out