centrum_panorama_hostshopping
Området där 21-åringen skött en annan man.

Åtalas för skjutning nära skola

En man åtalas för mordförsök sedan han skjutit en annan person i närheten av en skola i våras.

centrum_artikel_host

I april sköt en nu 21-årig man en annan man i närheten av en skola i Valsta. Mannen greps och anhölls samt sedermera häktades misstänkt för mordförsök. Nu har åtal väckts mot mannen som är hemmahörande i Märsta. Åklagaren yrkar ansvar för försök till mord och grovt vapenbrott. 21-åringen träffade sitt offer på överkroppen och denne ådrog sig en allvarlig och livshotande skada. 21-åringen förnekar brott.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

brobygget_2024

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
mp_tack_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider