sap_feb_pan
Några av gärningsmännen greps mitt i ett villaområde

Åtalas för logistikkuppen-Stal telefoner värda över 3 miljoner

Nio män åtalas för kuppen mot ett elektroniklager i Arlandastad i mars.

centrum_artikel_host

Nu har åtal väckts mot nio personer för inblandning i logistikkuppen i Arlandastad i mars. Åtta av de misstänkta är från stockholmsområdet. De blev tagna på bar gärning runt om i Märsta direkt efter att de brutit sig in och tagit 432 telefoner till ett värde av över 3,3 miljoner kronor.

Enligt stämningsansökan mättes de i ett garage i Solna innan de åkte mot Arlandastad i tre bilar. Några utförde själva stölden, andra kastade fotanglar på E4:an och vissa höll span. Två bilar punkterades i samband med kuppen. Rättegången kommer att äga rum med start på tisdag och pågå under två veckor hos Attunda tingsrätt i Sollentuna.

funkisfest_helsida
sportlov

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

skridskodisco_helsida
pantamera_avc_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

spedition_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

steningekompani_helsida
fritidsbanken_sportlov
centrum_host_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
spedition_outsider
centrum_outsider_host