valstadagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Åtalas för grov våldtäkt på 13-åring

Två män åtalas för dels grovt våldtäkt och dels sexuellt ofredande mot barn efter att ha haft sex med en 13-årig flicka.

centrum_artikel_host

I höstas larmade en skola i kommunen om att en 13-årig flicka utsatts för våldtäkt. Våldtäkten ska ha ägt rum utanför skoltid under en helg i Märsta. En man i 20-årsåldern åtalas för grovvåldtäkt efter att ha genomfört samlag med henne och en annan man, också han i 20-årsåldern, åtalas för sexuellt ofredande sedan han slagit flickan på rumpan upprepade gånger. I andra hand yrkar åklagaren på oaktsam våldtäkt istället för grov våldtäkt. Båda männen nekar till brott. Enligt ett vittne så ska en av männen ha hållit vakt medan den andre utförde våldtäkten.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

Wenngarns_cafe_helsida
centrum_host_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

valstadagen
joes-helsida
elon_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
mp_outsider
centrum_outsider_host
nrh
valstadagen_outsider
wenngarn_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
joes_outsider
ica_outsider
swedol_outsider