centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Åtalas för grov våldtäkt på 13-åring

Två män åtalas för dels grovt våldtäkt och dels sexuellt ofredande mot barn efter att ha haft sex med en 13-årig flicka.

centrum_artikel_host

I höstas larmade en skola i kommunen om att en 13-årig flicka utsatts för våldtäkt. Våldtäkten ska ha ägt rum utanför skoltid under en helg i Märsta. En man i 20-årsåldern åtalas för grovvåldtäkt efter att ha genomfört samlag med henne och en annan man, också han i 20-årsåldern, åtalas för sexuellt ofredande sedan han slagit flickan på rumpan upprepade gånger. I andra hand yrkar åklagaren på oaktsam våldtäkt istället för grov våldtäkt. Båda männen nekar till brott. Enligt ett vittne så ska en av männen ha hållit vakt medan den andre utförde våldtäkten.

fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider