centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Åtal för skjutning i Rosersberg

En man i 50-årsåldern åtalas för att ha försökt skjuta ihjäl en annan man i Rosersberg i augusti.

centrum_artikel_host

I slutet av augusti försökte en man skjuta ihjäl en annan utanför Rosersberg. Nu har han åtalats för försök till mord. Enligt UNT var det med ett hagelgävar som mordförsöket begicks, ett 30-tal hagelkulor träffade mannen i magen, halsen, huvudet och skuldran. Mannen ådrog sig kraftiga skador och det ska ha varit tur att han inte dog av skadorna. Kammaråklagare Henrik Stiernblad har tidigare sagt till UNT att det rör sig om en familjetragedi. Den åtalade nekar till brott enligt tidningen.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida
mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

fritidsbanken_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
connys
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider