sap_feb_pan
Mattias Askerson Foto: Pressbild

Askerson siktar mot Riksdagen

Lokalpolitikern Mattias Askerson (M) satsar på att komma in i Riksdagen för Moderaterna - Jag vill att Sigtuna och norra Stockholms perspektiv och behov ska få en röst i Sveriges riksdag, skriver Mattias Askerson på Facebook.

centrum_artikel_host

Askerson var en av landets yngsta nämndordförande för några år sedan när han fick basa över Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Efter en mandatperiod som en av kommunens ledande politiker satsar han på att komma in i Riksdagen för Moderaterna. Provvalet pågår under denna vecka.
– Många frågor som är viktiga för oss i Sigtuna kommun och norra Stockholm beslutas dock någon annan stans. I riksdag och regering tas beslut om viktiga frågor för såväl vardagsliv som vardagspussel. Att du ska kunna ta dig fram som bilburen, till jobbet eller barnens ridlektion, att Arlanda kan utvecklas för både första sommarjobbet och våra möjligheter att resa och uppleva världen. Att underhållsskulden för järnvägen inte ska göra att du kommer sent till hämtningen på förskolan när du pendlar från jobbet, skriver Askerson i ett facebookinlägg.

Mattias Askerson är 28 år och bosatt i Märsta. Han är nöjd med det arbete som Moderaterna gjort i kommunen.
– Vi har gjort, vi gör och kan göra mycket genom kommunpolitiken. Det har vi visat under den gångna mandatperioden. Jag är stolt över att få vara en del av det laget och hoppas få förtroendet att vara det även under nästa mandatperiod.

Sigtuna kommun har under många år haft en riksdagsledamot i Björn von Sydow (S), direkt efter valet 2018 kallades Marie Axelsson in för tjänstgöring i (S). Återstår att se om kommunen får en ny riksdagsledamot efter valet 2022.

steningekompani_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

connys_helsida
sportlov
spedition_helsida
fritidsbanken_sportlov

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

centrum_host_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

foraldranatverk_helsida
pantamera_avc_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

funkisfest_helsida
skridskodisco_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
skridskodisco_outsider
centrum_outsider_host
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
funkisfest_outsider
connys
foraldranatverk_outsider