Foto: Pressbild

Askerson kan ta över efter Holst

Olov Holst meddelade sin avgång i Moderaterna efter drygt tio år på posten som Moderaternas starke man.

centrum_artikel_host

Holst tillträdde efter Henrik Kelfves misslyckade val 2010. Holst ledde framgångsrikt Samling för Sigtuna men värvades över till Moderaterna av Peter Kockum. Efter några år i opposition fick han ta över stafettpinnen 2017 när den dåvarande kommunledningen bestående av S, C, L och MP sprack.

Moderaterna i Sigtuna har under mer än 15 års tid inte haft några naturliga ledare i kommunen. Efter Rolf Jangbratt och Peter Kockum har det handlat om Lars-Göran Sörqvist och Mats Weibull. Hängivna moderater men långt ifrån karismatiska nog att leda ett parti i val. Nu blåser dock andra vindar. Moderaternas naturliga arvtagare i kommunen borde vara Mattias Askerson. Genuin märstabo som varit engagerad i MUF och på senare år Moderaterna. I unga åldrar tog han över Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Han var också på riksdagslistan till Valet 2022. Under några år har han varit ordförande för Moderaterna.

Askerson borde vara det naturliga valet när Moderaterna nu ska välja ny KSO. Askerson är van att leda politiskt arbete och har skolats in i den nya moderata andan. Han har ett brett nätverk inom både riks- och lokalpolitik. Utöver det är han ett välkänt ansikte lokalt som kan leda (M) till fortsatt framgång. Dessutom var det nu ett tag sedan någon från Märsta ledde Moderaterna (om det ens har hänt sedan 1980-talet). 1 februari ska en ny kommunstyrelseordförande väljas i kommunfullmäktige. Om Moderaterna väljer Askerson så lämnar han Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden för att ta sig an den största uppgiften en lokalpolitiker kan ha, att leda Kommunstyrelsen.

slottsby_helsida
ica_helsida
joes-helsida

slutreplik Bostadskrisen är här och nu

Insändare Tre erfarna moderatpolitiker borde kunna bättre än så här. Nivån i deras replik är pinsamt låg. Den bostadspolitiska debatten är för viktig för att fintas bort på det här sättet.

connys_helsida

repliken: Svar till Marie Axelsson (S) om Moderat bostadspolitik

Insändare Marie Axelssons insändare innehåller i många avseenden en lång rad fel om bostadspolitiken i allmänhet och om ombildning till bostadsrätter i synnerhet. Marie Axelsson har fel om hon tror att en ombildning av 64 lägenheter i Sigtuna från hyresrätter till bostadsrätter minskar antalet bostäder.

centrum_host_helsida

Socialliberala segrar i höstbudgeten

Insändare Regeringens satsningar under nästa år visar att Liberalerna gör skillnad i svensk politik. Vi har prioriterat skolan, det förebyggande arbetet och Sveriges klimatomställning.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

repliken: Kommunledningen undviker siffrorna

Insändare Inför 2024 aviseras hela 34 miljoner kronor i nedskärningar inom skolverksamheten i Sigtuna kommun. Det motsvarar 3 % av Barn- och ungdomsnämndens hela budget. Detta är fakta och vi vill stoppa nedskärningarna.

slutreplik Kommunens medarbetare är inte gränspoliser

Insändare Naturligtvis finns det många stora utmaningar som vi som politiker behöver arbeta med så att vi får ett bättre samhälle. Det Moderaterna då vill göra är att fokusera på enskilda personer i utsatt läge och önskar transformera välfärden till att bli angivare. Den väg som den högernationalistiska regeringen slagit in på är på många sätt oerhört skrämmande.

defacto_helsida

repliken: Vänstern är skuggsamhällets bästa vänner

Insändare Sverige har stora utmaningar, gängkriminalitet, bidragsbrott och ett växande skuggsamhälle för att nämna några. Ansvarsfulla partier föreslår, med rätta, åtgärder för att förhindra den utveckling vi ser. Tyvärr kan det inte sägas om vänsteroppositionen. De har snarare tagit ställning som bidragsbrottslingarnas och skuggsamhällets nyttiga idioter.

wenngarn_jul_helsida

Angiveri hör inte hemma i Sverige

Insändare Regeringen vill att offentligt anställda inom välfärden ska anmäla papperslösa. Det är ett förslag som inte hör hemma i det fria, öppna och demokratiska samhället. Vänsterpartiet ställer sig starkt kritiskt till detta och föreslog att kommunstyrelsen skulle tillskriva regeringen om att anmälningsplikt inte bör införas i kommunal verksamhet. Dessvärre gick det inte igenom och det var ingen av den styrande minoritetens ledamöter som ställde sig bakom det.

Nöjesflyg mindre – för klimatets skull!

Insändare Rapporteringen om flygresandets utveckling efter Covid-pandemin har ett konsekvent mönster. Researrangörernas och flygbolagens pressmeddelanden berättar om ökade volymer, fler destinationer, nya flygplan, rusning efter sistaminuten-biljetter etc och media vidarebefordrar den bilden utan nämnvärt ifrågasättande.

Centerpartiet jobbar för små och stora marknader

Insändare Det är på marknaden du hittar det du behöver och ibland det du inte visste du behövde. Det är här säljare och köpare möts, ibland personligen, mellan fyra ögon. Det är så jobb och tillväxt skapas. Det är viktigt med små och stora marknader, från minsta bondemarknad till världshandel.

Ge flickor och pojkar lika möjligheter att förverkliga sina fotbollsdrömmar!

Insändare Intresset för damfotboll har skjutit i höjden på senaste tiden. Det är inte särskilt konstigt med tanke på den framgångssaga vårt landslag levererat: ett VM-silver, två OS-silver och två EM-semifinalistplaceringar, för att nämna några meriter från de senaste mästerskapen. I sommar får vi återigen njuta av ett fotbolls-VM i våra blågula tröjor.

Socialdemokraterna slår in öppna dörrar

Insändare Marie Axelsson (S) skriver i en insändare på märsta.nu om våldsutsatta kvinnors situation. Det är mycket glädjande att Socialdemokraterna äntligen brinner för att sätta brottsoffret i fokus, något som S nationellt inte gjort under många år. Låt oss kroka arm och driva frågan om att det är våldsutövaren som borde placeras utanför det egna hemmet, inte den som utsatts för våld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
storemore_out
joes_outsider
slottsby_outsider
wnngarn_jul_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
connys
centrum_outsider_host