nationaldagen_pan
Foto: Pressbild

Askerson kan ta över efter Holst

Olov Holst meddelade sin avgång i Moderaterna efter drygt tio år på posten som Moderaternas starke man.

centrum_artikel_host

Holst tillträdde efter Henrik Kelfves misslyckade val 2010. Holst ledde framgångsrikt Samling för Sigtuna men värvades över till Moderaterna av Peter Kockum. Efter några år i opposition fick han ta över stafettpinnen 2017 när den dåvarande kommunledningen bestående av S, C, L och MP sprack.

Moderaterna i Sigtuna har under mer än 15 års tid inte haft några naturliga ledare i kommunen. Efter Rolf Jangbratt och Peter Kockum har det handlat om Lars-Göran Sörqvist och Mats Weibull. Hängivna moderater men långt ifrån karismatiska nog att leda ett parti i val. Nu blåser dock andra vindar. Moderaternas naturliga arvtagare i kommunen borde vara Mattias Askerson. Genuin märstabo som varit engagerad i MUF och på senare år Moderaterna. I unga åldrar tog han över Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Han var också på riksdagslistan till Valet 2022. Under några år har han varit ordförande för Moderaterna.

Askerson borde vara det naturliga valet när Moderaterna nu ska välja ny KSO. Askerson är van att leda politiskt arbete och har skolats in i den nya moderata andan. Han har ett brett nätverk inom både riks- och lokalpolitik. Utöver det är han ett välkänt ansikte lokalt som kan leda (M) till fortsatt framgång. Dessutom var det nu ett tag sedan någon från Märsta ledde Moderaterna (om det ens har hänt sedan 1980-talet). 1 februari ska en ny kommunstyrelseordförande väljas i kommunfullmäktige. Om Moderaterna väljer Askerson så lämnar han Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden för att ta sig an den största uppgiften en lokalpolitiker kan ha, att leda Kommunstyrelsen.

gott nytt år

Olov Holsts Nyårskrönika

Debatt Ännu ett år har passerat. Vi lämnar ett händelserikt och turbulent år bakom oss och kliver in i ett valår.

centrum_host_helsida
attacken mot World trade center

Hur minns du 11:e september?

Debatt För tjugo år sedan inträffade en händelse och vår vardag blev aldrig sig lik igen. Alla som var med den dagen minns det som igår. Detta är min berättelse.

mp_helsida_eu
seniormassa_pan
EXTRA

märsta.nu fortsätter öka

Debatt Den gångna månaden blev det sjätte bästa någonsin för märsta.nu trots att februari bara hade 28 dagar: - Vi snittade 30 000 unika besök i veckan, konstaterar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

bygdensdag_helsida
Nyårskrönikan

Olov Holst: Det finns utmaningar 2019

Debatt Det händelserika året 2018 har nu passerat. Min personliga upplevelse av året präglas mest av valet och allt som hade med det att göra. Visserligen har inte Sverige fått någon ny regering, men Sigtuna kommun har fått en ny, stabil allianskommunledning som jag har den stora glädjen att leda.

pantamera_avc_helsida

Nu återstår bara att rösta

Debatt Krutröken har lagt sig! Valrörelsen är officiellt över. Nu återstår för partierna att dela ut valsedlar och att uppmana kommuninvånare att rösta.

valet2018

Nu kommer ValExtra

Debatt Tidningen märsta.nu ValExtra delas ut till alla kommuninvånare nästa vecka. Tidningen innebär startskottet för ökad valbevakning!

connys_helsida
eldsjal2024_helsida

märsta.nu tio år

Debatt Idag fyller märsta.nu tio år. Sajten lanserades 1:a februari 2008 sedan jag tillsammans med tre andra entreprenörer i kommunen ansett att behovet för hyperlokala nyheter i Sigtuna kommun var stort.

gott nytt år

Kommunalrådets Nyårskrönika

Debatt År 2017 går mot sitt slut. Året har inneburit en hel del turbulens i politiken. Såväl internationellt som nationellt och inte minst i Sigtuna kommun.

Ali Wandi förenade alla

Debatt Efter en tids sjukdom har socialdemokraten Ali Wandi gått bort, han blev 51 år gammal. Chefredaktör Daniel Iskander minns Ali som en politiker som förenade alla oavsett etnicitet och religion.

Ibland kan vi inte skriva om allt…

Debatt ”Nu är helikoptern uppe igen”, ”fullt med poliser”, ”vad händer?”. märsta.nu får ibland många frågor men det är inte alltid lämpligt att gå ut med information.

Näthatet

Vi accepterar inte påhopp

Debatt Tonen på sociala medier har eskalerat och trots våra rensningar framkommer ibland en del påhopp mot både oss i redaktionen och andra. Den här personen kallade märsta.nu:s ägare för "råtta" med "kränkande" kvinnosyn

Riskera inte andras liv för sekunder

Debatt Då hände det igen, en olycka i korsningen Märstavägen ut mot 263. Jag är inte förvånad! Jag åker på vägen kanske 5-6 gånger i veckan. Ofta, inte sällan, slänger sig en bil ut från Märstavägen mot Märsta eller en optimist som ska in snabbt söderifrån in mot Sigtuna. Varför denna sekundjakt?

nyårskrönikan

Kommunalrådets Nyårskrönika

Debatt Då är det återigen nyårsafton. En tidpunkt som brukar få de flesta av oss att blicka både framåt och bakåt. Reflektera över det som varit och våra framtidsplaner, ett avslut och en nystart.

Kommunalrådets Nyårskrönika

Debatt märsta.nu:s tradition med att Kommunstyrelsens ordförande levererar en nyårskrönika fortsätter. Detta blir Lars Bryntessons tredje och sista krönika då han slutar sitt uppdrag i januari.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
pantamera_out
connys
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host