defacto_pan2020
Matias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndenFoto: Pressbild
Marie Axelsson (S), oppositionsrådFoto: Pressbild

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

centrum_artikel_host

SVT Stockholm rapporterar på torsdagen om att Sigtuna kommuns agerande kring nyanlända som inte får lägenhet erbjuds boende någon annanstans. märsta.nu har flera gånger rapporterat om företeelsen som benämns som ”social dumpning”. En rapport från revisionsbyrån KPMG ska också ha bekräftat att det rör sig om social dumpning. Något som Mattias Askerson (M) inte vill kalla det.
– Vad är alternativet, är det förtur till nyanlända, det kommer jag aldrig att gå med på sa Askerson till SVT.

Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) anser att kommunens agerande är moderatpolitk när den är som sämst. Man borde kunna integrera och få de nyanlända i arbete på Arlanda eller inom logistik och service. Kommunen ska också ha anställt två personer som arbetar med att ordna boende åt de nyanlända, dock görs ingen uppföljning kring hur deras situation blivit. Enligt den så kallade Bosättningslagen har kommunen ansvar för nyanlända med uppehållstillstånd i två år, därefter måste de ordna sin egna bostadssituation och försörjning.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

centrum_host_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

seniordag_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

pantamera_avc_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

joes-helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

karnkraft_m_topp
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
nrh
mp_outsider
ica_outsider
seniordag_outsider
joes_outsider