kyrka_advent _pan
Matias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndenFoto: Pressbild
Marie Axelsson (S), oppositionsrådFoto: Pressbild

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

centrum_artikel_host

SVT Stockholm rapporterar på torsdagen om att Sigtuna kommuns agerande kring nyanlända som inte får lägenhet erbjuds boende någon annanstans. märsta.nu har flera gånger rapporterat om företeelsen som benämns som ”social dumpning”. En rapport från revisionsbyrån KPMG ska också ha bekräftat att det rör sig om social dumpning. Något som Mattias Askerson (M) inte vill kalla det.
– Vad är alternativet, är det förtur till nyanlända, det kommer jag aldrig att gå med på sa Askerson till SVT.

Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) anser att kommunens agerande är moderatpolitk när den är som sämst. Man borde kunna integrera och få de nyanlända i arbete på Arlanda eller inom logistik och service. Kommunen ska också ha anställt två personer som arbetar med att ordna boende åt de nyanlända, dock görs ingen uppföljning kring hur deras situation blivit. Enligt den så kallade Bosättningslagen har kommunen ansvar för nyanlända med uppehållstillstånd i två år, därefter måste de ordna sin egna bostadssituation och försörjning.

julmarknad_2022
centrum_host_helsida
advent_kyrka_helsida
moderat_pan_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

agy_oppethus
vintermarknad_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
vintermarknad_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
nrh
connys
marknaden_outsider
pantamera_out
kyrka_outsider_advent