centrum_panorama_hostshopping
Foto: Henrik Nero/Moderaterna

Askerson: Fel att bortprioriterat Arlanda.

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) är kritisk till att Miljöpartiet fått diktera vad som ska hända med Arlanda i framtiden.

centrum_artikel_host

På måndagen gavs besked från Swedavia att man inte går vidare med utbyggnaden av en ny Pir och bagaghanteringssystem. Planerna för en fjärde rullbana läggs också på is enligt Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden som hänvisar till Miljöpartiet.
– Jag blir arg av att se företrädare för Miljöpartiet stoltsera med att utbyggnaden av Arlanda stoppats. Det är ett hån mot flygets centrala roll för sammanhållning, tillgänglighet och tillväxt i hela Sverige, skriver Askerson på Facebook.

Askerson konstaterar att Arlanda drabbats mycket hårt av covid-19 samt att situationen är mycket ansträngd. Han menar att Arlanda kommer att ha en viktig roll för Sveriges väg ur krisen, det är dock något som Miljöpartiet blundar för när de ”dikterar villkoren för Arlanda”. Han kallar agerandet för skadligt:
– Om Regeringen och Miljöpartiet slutade med symbolpolitik och istället fokuserade på omstarten av Sveriges ekonomi skulle man inte bortprioritera Arlanda, fortsätter Askerson.

fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida
connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider