eu_valet_panorama
Mattias Askerson (M)Foto: Sigtuna kommun

Askerson ersätter Weibull som vice ordförande i kommunstyrelsen

Mattias Askerson kommer att ersätta partikollegan Mats Weibull som vice ordförande i Kommunstyrelsen.

centrum_artikel_host

Mats Weibull (M) har meddelat att han avgår från sin post som vice ordförande i kommunstyrelsen av personliga skäl. Han kommer dock att fortsätta som ledamot i kommunstyrelsen och behåller sina övriga uppdrag. Weibull betonar att han inte har några planer på att lämna politiken och ser fram emot att fokusera på samhällsbyggnadsfrågor i rollen som vice ordförande i samhällsbyggnadsutskottet och ordförande i bygg- och miljönämnden. Hans beslut motiveras av att han behöver minska sitt engagemang på grund av sin pågående process att avveckla sitt företag.

Mattias Askerson (M) tar över rollen som vice ordförande i kommunstyrelsen och ser fram emot den nya utmaningen. Han uttrycker stolthet och ära över att efterträda Weibull och ser fram emot att arbeta tillsammans med Olov Holst för att förbättra kommunen. Askerson känner sig trygg med Weibulls fortsatta närvaro i kommunstyrelsen och på hans andra uppdrag.

I en parallell förändring i vård- och omsorgsnämndens presidium, byter Josefin Brodd (M) och Erik Sedig (KD) plats. Sedig tar över som ordförande medan Brodd fortsätter som vice ordförande enligt en partiöverenskommelse från december 2023.

Förändringarna träder i kraft den 1 maj 2024 och medför en omstrukturering av ledarskapet i kommunstyrelsen och vård- och omsorgsnämnden.

pantamera_avc_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Nyheter Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

connys_helsida
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Nyheter Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

eldsjal2024_helsida

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Nyheter Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida
eu-valet

Pinbackshallen ny plats för förtidsröstningen

Nyheter Inför det kommande valet till Europaparlamentet den 9 juni introducerar Sigtuna kommun nya möjligheter för förtidsröstning. Från och med den 22 maj kommer väljare att kunna förtidsrösta i Pinbackshallen, vilket är en nyhet för i år.

seniormassa_pan

Klart med Tamsons som oppositionsregionråd

Nyheter Den moderata regionfullmäktigegruppen har enhälligt valt Kristoffer Tamsons till ny gruppledare och oppositionsregionråd i Region Stockholm. Axel Conradi har valts till vice gruppledare. Besluten fattades under gruppens möte på onsdagskvällen.

eu-valet

Liberalernas EU-kandidat besökte Sigtuna

Nyheter Under lördagen gjorde Liberalernas kandidat till EU-parlamentet, Anna Maria Corazza Bildt, ett besök i Sigtuna. Tillsammans med lokala liberaler engagerade de sig i samtal med sigtunaborna för att diskutera Liberalernas politik och varför de förtjänar deras röst inför EU-valet den 9 juni.

Europaparlamentariker besökte Kvinnojouren i Märsta

Nyheter På Internationella kvinnodagen den 8 mars besökte Europaparlamentarikern Evin Incir (S) och oppositionsrådet Marie Axelsson (S) Kvinnojouren i Sigtuna kommun. Syftet med besöket var att uppmärksamma kampen mot mäns våld mot kvinnor både på lokal och internationell nivå.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
connys
pantamera_out
mp_eu_outsider
bygdensdag_outsider