eldsjal2024_pan

Arrangerade Drive through-välsignelse

På grund av restriktoner för att minska spridning av covid-19 så arrangerade Syrisk-ortodoxa kyrkan drive through-välsignelse.

centrum_artikel_host

Det var ortodox långfredag igår. En viktig högtid för Syrisk-Ortodoxa kyrkan som har en stor församling i kommunen. Ceremonin på långfredagen är att man minns Jesus och hur han dog på korset. En symbolisk kista används normalt sett som församlingsmedlemmar kan få bära.

Men på grund av restriktoner fick man ta till knepet att hålla välsignelse och ceremoni utomhus. Kyrkan påade på Facebook att man ska komma i sin bil till ceremonin mellan 20.30-22.30 för att ta del av välsignelsen.

Bil efter bil passerade under kistan och via Facebook var det en stor tittarskara. Konceptet med Drive-throuh-mässa uppmärksammades förra året vid andra kyrkor i landet.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
storemore_out
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out