centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Arlandastrejken avblåst

Almega och Transportarbetareförbundet har kommit överens om ett avtal. Därmed är strejken som skulle trätt i kraft på Arlanda kommande vecka avblåst.

centrum_artikel_host

Det blir ingen strejk på Arlanda längre. Almega meddelar i ett pressmeddelande att det finns en överenskommelse med Transportarbetareförbundet.
– Jag är mycket glad över att vi tillsammans kunnat nå en lösning som är godtagbar för både arbetsgivare och medarbetare inom bevakningsbranschen, säger Adam Dobbertin, förhandlingschef på Almega Säkerhetsföretagen.

Enligt pressmeddelandet har huvudfrågorna i förhandlingen och även medlingen rört de totala löneökningsnivåerna samt hur olika villkorsändringar ska avräknas.
– Vi värnar den svenska modellen och de avtal vi tecknar måste rymmas inom de ramar som arbetsmarknadens parter kommit överens om. Det har varit en hel del givande och tagande men jag är nöjd med ytterligare ett avtal på märket, säger Adam Dobbertin.

centrum_host_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

mp_tack_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
pantamera_out