sap_feb_pan
Foto: Pressbild

Arlandastad Group planerar för internationellt kongresscenter

Arlandastad Group planerar för en betydande expansion av området genom att etablera ett internationellt kongresscenter i Arlandastad.

centrum_artikel_host

Scandinavian XPO, koncernens mötes- och evenemangsarena, har varit platsen för flera stora möten mellan 2021 och 2023, inklusive historiska evenemang som NATO-Industry Forum 2023, OSSE 2021 samt Sveriges ordförandeskap i Europeiska unionens råd.

Patric Sjöberg, styrelseordförande på Scandinavian XPO, markerar behovet av en framtid där hållbara kongresser kan ligga nära flygplatser för att möjliggöra tillgängliga och säkra möten på en ny nivå.

Det nya kongresscentret kommer att integreras med befintliga mäss- och evenemangshallar, vilket skapar en smidig upplevelse för deltagarna. Med närmare tillgång till Quality Hotel Arlanda XPO:s 421 hotellrum förväntas behovet av boende öka, vilket öppnar upp för utveckling av nya hotell i området. Arlandastad erbjuder redan 867 hotellrum på plats, inklusive Scandic Hotel Arlandastad, Quality Hotel Arlanda XPO, Stockholm Hotel Apartments Scandinavian XPO Longstay och Connect Hotel.

Dieter Sand, vd på Arlandastad Group, betonar att utvecklingen av Arlandastad som en internationell mötesplats har pågått sedan 2012. Genom etableringen av Scandinavian XPO Congress Center strävar man efter att locka fler internationella möten till Stockholmsregionen och Arlandastad.

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

sportlov

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

skridskodisco_helsida
fritidsbanken_sportlov
pantamera_avc_helsida
funkisfest_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

spedition_helsida
connys_helsida

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nya etableringar hos Corem i Arlandastad

Näringsliv Fastighetsbolaget Corem välkomnar tre betydande hyresgäster, Rikshem, UPS och Industrisupport i Stockholm, till sina specialanpassade lokaler i Arlandastad. Denna expansionsstrategi stärker Corems närvaro och bekräftar förtroendet från framstående företag inom olika branscher.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
funkisfest_outsider
centrum_outsider_host
connys
skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider
pantamera_out
spedition_outsider
nrh_sigtuna