centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

centrum_artikel_host

I lördags var det sista dagen för Arlanda flygsamlingar. En del av föremålen ska flyttas till en lagerlokal i Rosersberg och nu står det även klart att arkivet ska placeras i Gävle. Arkivet lär vara 100 hyllmeter långt enligt SVT Gävleborg. Det ska nu packas ner och flyttas till Nynäs i Gävle. 75 000 bilder ska bli sökbara och tillgängliga via nätet. Utöver bilder finns texter om civilflygets historia i Sverige, ritningar av olika och haverirapporter.

pantamera_avc_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
humbacken_helsida
oppethus_helsida_2023
defacto_helsida
connys_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
nrh
connys
oppethus_agy_2023_outsider
centrum_outsider_host
humbacken_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider