socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Orlando Boström/Swedavia

Arlandas satsningar lyfter Swedavia

Satsningarna som flygbolagen gjort på Arlanda flygplats innebär en kraftig resenärstillväxt samt att Swedavia uppnått ett mycket starkt halvårsresultat.

centrum_artikel_host

Swedavia skriver i ett pressmeddelande att nettoomsättningen för det första halvåret i åruppgått till 2,185 miljarder kronor med ett negativt resultat på 258 miljoner. Dock ser det ljusare ut nu än för ett år sedan då många flygbolag satsat på Arlanda och bidragit till rörelseintäkter. Resenärstillväxten är kraftig även om det återstår en bit fram till nivåerna som innan pandemin. På bara några månader i år har Arlanda flygplats haft en resenärstillväxt motsvarande 20 års passagerartillväxt. Något som lett till stora utmaningar. Swedavias VD Jonas Abrahamsson lyfter de insatser som gjorts på flygplatsen mellan Swedavia och andra flygplatsaktörer.
– Tillsammans har vi arbetat intensivt med att bemanna upp och anpassa den operativa verksamheten till ett ökat flygresande – ett arbete som fortsätter med oförminskad kraft, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

Under våren öppnades Terminal 4 upp och man har gjort insatser för att förstärka bemanningen på både kort och lång sikt med både reguljära som extrainsatta resurser.
– Precis som på många flygplatser runt om i Europa har bemanningsutmaningarna för flera av flygplatsens aktörer tidvis inneburit längre köer än normalt för resenärerna på framför allt Arlanda. Tillsammans med våra samarbetspartners har vi gjort vårt yttersta för att hantera situationen på bästa sätt och vi har vidtagit ett antal extraordinära åtgärder. Den samlade resursförstärkningen har gett effekt på både köer och trängsel på Arlanda, fortsätter Abrahamsson.

Swedavia fortsätter nu arbetet med att stärka nationell och internationell tillgänglighet för att möta upp den starka efterfrågan som nu finns efter pandemin.
– Det är oerhört glädjande att ett stort antal flygbolag väljer att satsa och investera på våra flygplatser och särskilt på Arlanda, som fortsätter att stärka sin marknadsposition för framtiden, säger Jonas Abrahamsson.

pantamera_avc_helsida
forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

connys_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host