vintermarknad_pan
Foto: Swedavia/Brendan Austin

Arlandas resenärer ökade med över 120 procent

Swedvias bokslut över oktober månad visar att över en miljon reste via Arlanda i oktober.

centrum_artikel_host

1 056 000 reste via Arlanda i oktober, vilket är en ökning med 128 procent jämfört med förra året men en nedgång med 53 procent jämfört med före pandemin i oktober 2019. Både in- och utrikestrafik minskade med vardera 53 procent. 840 000 flög utrikes i oktober i år, en ökning på utrikestrafiken med 171 procent jämfört med förra året.
– Återhämtningen för flyget fortsatte i oktober och tog ny fart med lättade restriktioner och ett ökat utbud av flyglinjer från våra flygplatser. Vi noterade både det största utbudet av flyglinjer och den högsta efterfrågan på flygresor sedan pandemin inleddes, även om flygresandet totalt sett i oktober halverades jämfört med före pandemin. För att möta ett ökat flygresande och alltfler resenärer har vi nu tagit ytterligare en terminal i bruk på Arlanda, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Jonas Abrahamsson konstaterar att det finns ett uppdämt behov av att resa och träffa släkt och familj efter pandemin. Fler flygbolag väljer också att investera i ny trafik vid flygplatserna. Arlanda har tagit emot ett flertal nya bolag under hösten. Något som är viktigt inte bara för resenärer utan även godstrafik då det råder brist och efterfrågan på godstransporter i hela världen.

Spadtag för Prologis logistikfastighet i Rosersberg

Näringsliv Det första spadtaget för Prologis nya logistikfastighet i Rosersberg togs på torsdagen: - Närheten till både vägnät, tåg och flyg ger företagen goda möjligheter att effektivt nå Stockholm city, Mälardalen samt övriga Sverige och Europa. Området har även mycket bra access tack vare Stockholms lokaltrafik och nås via bussar och pendeltåg, säger Gunnar Gillholm, VP country manager på Prologis Nordics.

advent_kyrka_helsida

Nya food hall får pristak

Näringsliv I vad som beskrivs som en största kommersiella satsningen på Arlanda någonsin kommer det att finnas en food hall: - Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen och utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet, berättar Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

agy_oppethus

Stort intresse för julmarknaden

Näringsliv Sigtuna Julmarknad startar igen söndag 27:e november och intresset uppger vara stort efter pandemin: - Det har varit ett väldigt högt tryck på årets marknadsplatser. Det är så roligt att se hur uppskattad och efterlängtad marknaden fortsätter att vara av både knallar och besökare, säger Annica Jansson, vd Destination Sigtuna.

julmarknad_2022

Norwegian storsatsar på Arlanda i sommar

Näringsliv I Norwegians sommarprogram finn ett 50-tal linjer från Arlanda: - Vi är glada över att kunna presentera ett gediget program för nästa sommar. Förra sommarsäsongen visade på en stor reslust i de nordiska länderna och vi förväntar att den trenden fortsätter under 2023, säger Magnus Maursund, Norwegians koncerndirektör för Network, Pricing & Optimisation.

connys_helsida
vintermarknad_helsida
moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
dackskifte_helsida
defacto_helsida

Näringslivsmässa arrangeras i december

Näringsliv Sigtuna kommun bjuder in till en ny näringslivsmässa i Scandinavian XPO i december: - Vi vill kunna erbjuda ett av Sveriges bästa företagsklimat. Det kan vi bara få genom att ha en bra dialog och kontakt med våra företag, säger Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun.

pantamera_avc_helsida

Sigtuna kommuns företagsklimat fortsätter neråt

Näringsliv Svenskt Näringsliv rankar Sigtunas företagsklimat på plast 81 i landet av 290 kommuner: - Förändringarna sedan förra året är överlag små i Sigtuna. De tydligaste förbättringarna kan vi se i kommunens upphandling och i konkurrens från kommunens verksamheter, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider
connys
kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out