eu_valet_panorama
Här träffar Arlandaregionen Peter Norman.Foto: Arlandaregionen

Arlandaregionen och Arlandasamordnaren diskuterar framtida utveckling

I veckan träffade Arlandaregionen där kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) ingår Peter Norman som är regeringens Arlandasamordnare.

centrum_artikel_host

Representanter från Arlandaregionen mötte denna vecka regeringens Arlandasamordnare, Peter Norman, samt utredningssekreterarna Anders Svensson och Johan Holmér för att diskutera framtida åtgärder för Arlanda flygplats.

Arlandaregionen strävar efter en positiv samhällsutveckling som gynnar både regionen och flygplatsen. För att uppnå detta krävs förbättrad infrastruktur, redundans och ökad tillgänglighet till och från Arlanda.

I mötet uttryckte representanterna från Arlandaregionen sitt intresse för fortsatt dialog och stöd för Peter Normans uppdrag att identifiera och föreslå åtgärder för ökad kapacitet och förbättrad tillgänglighet till och från flygplatsen på både kort och lång sikt.

Kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun, Olov Holst (M), deltog också i mötet och betonade vikten av att stärka Arlandas konkurrenskraft samt att genomföra nödvändiga infrastruktursatsningar till och från flygplatsen.

seniormassa_pan
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider