eu_valet_panorama
Foto: Pressbild

Arlandakommuner ska få Arlanda att växa

Arlandaregionen som består av kommunerna kring Arlanda och Swedavia ska sätta fokus på hur Arlanda ska växa till planerade nya 55 000 jobb.

centrum_artikel_host

För några år sedan var planen utstakad, Arlanda skulle växa med 60 000 nya jobbtillfällen och flyget skulle fortsätta öka. Men så kom pandemin och planer fick pausas medan utvecklingen stagnerade. För att varva upp intresset igen arrangerar Arlandaregionen ett frukostseminarium om en vecka.
– Vi i Arlandaregionen står redo att göra det som krävs för att vi och Sverige ska kunna konkurrera på den globala arenan. Men för att lyckas med tillväxten måste staten satsa på vägnätet och kollektivtrafiken, säger Oskar Weinmar (M) som är kommunstyrelsens ordförande i Upplands Väsby.

Utöver Väsby medverkar Sigtuna, Knivsta, Vallentuna och Swedavia. Utöver Arlanda krävs satsning på Ostkustbanan till fyrspår och E4:an samt Roslagsbanan från Vallentuna till Arlanda. Rikspolitiker, näringsliv och lokalpolitiker medverkar för att prata om hur Arlanda ska nå målet som även inkluderar 62 000 nya bostäder i de fyra kommunerna.

sigtunakampen_helsida
eldsjal2024_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

mp_helsida_eu

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys